18 / 04 / 2024

Bursa Gököz Göleti'ne spor ve turistik tesis yapılacak!

Bursa Gököz Göleti'ne spor ve turistik tesis yapılacak!

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'teki Gököz Göleti'nin çevresine Bursaspor ve diğer kulüplerin kamp yapabilmesi için spor ve turistik tesis inşa edilecek.



Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'teki Gököz Göleti'nin çevresine Bursaspor ve diğer kulüplerin kamp yapabilmesi için spor ve turistik tesis inşa edilecek.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Keles'teki bin 130 rakımlı Gököz Göleti çevresinin spor ve turizme kazandırılması için çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki yaklaşık 140 dönüm alanı, hem spor hem de turistik tesislerle donatacak.


Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ve Bursaspor Kulüp Başkanı Ali Ay ile Gököz Göleti çevresinde incelemelerde bulundu.


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altepe, Bursa'nın turizmden aldığı payı daha da yukarılara çıkarmak için kentin tüm doğal güzelliklerini en iyi şekilde kullandıklarını ifade etti.


Altepe, bu bölgeyi turizm alanına çevirmek için daha önce çalışmalara başladıklarını hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:


"Bölgeyi nasıl değerlendirelim diye projeler geliştirirken, hedeflerimizden biri de Bursaspor'un her türlü tesise sahip olmasıydı. Bu bölgeyi hem Bursaspor'un kendi kamplarını yapabileceği hem de değişik kulüplerin kamp yapabileceği tesislerle donatacağız. Böylelikle Bursaspor'un geleceğine yönelik sağlam bir yatırım yapılacak. Keles Belediyemiz alanı bize tahsis etti. 7- 8 spor sahası, tenis kortları, farklı spor alanları, göl çevresine bisiklet ve yürüyüş yolları ile burası önemli bir aktivite merkezi olacak. Bunun dışında yapılacak tesislerle bölge turizmine de katkı sağlanacak. Bursaspor'un marka değerini artıracak tesisler yaparken, aynı zamanda bölgenin turizm açısından cazibe merkezi olmasını sağlayacağız. Konuyla ilgili altyapımız hazır, hızlı bir şekilde başlayıp, kısa zamanda sonuç almak istiyoruz."


Bursaspor Kulübü Başkanı Ay da yapılması planlanan tesisler için Altepe'ye, yer tahsisi için de Keles Belediye Başkanı Teke'ye teşekkür etti.


Ay, "Bizim yıllık 350-400 bin avroya yakın kamp giderimiz oluyor. Böyle tesislere kavuşurken hem cebimizden bu para çıkmayacak hem de dışarıdan gelecek kulüpler sayesinde kalıcı gelir sağlayacağız. El birliğiyle Bursaspor'u nasıl daha yukarılara taşıyacağız onun için uğraşıyoruz." ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön