19 / 04 / 2024

Bursa Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nde son durum!

Bursa Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nde son durum!

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi’nin merhum başkanın ölüm yıl dönümünde tamamlanacağını söyledi.



İl Sağlık Müdürü Akan, inşaatı devam eden Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. Gürsu’nun hızla büyüyen bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken Akan, “Gürsu ilçemiz 75 bin nüfusa sahip ve hızla göç almaya devam ediyor. 2009 yılında gündeme getirdiğimiz her ilçeye bir hastane projesi çerçevesinde Gürsu’ya da modern bir sağlık tesisi kazandıracağız. Böylece merhum başkanımızın vasiyeti yerini bulmuş olacak” dedi.


Hastanenin Rönesans firmasının desteğiyle yapıldığının bilgisini veren Akan, “Hastanemiz 12 bin 706 metrekare alana sahip ve 75 yataklı olacak. İçerisinde 45 hasta odası, 4 ameliyathane, 2 doğum odası, 30 poliklinik muayene odası, 2 acil poliklinik ile 15 acil müşahede yeri bulunacak. Şu an hastanenin yüzde 10-15’lik kısmı tamamlandı ve inşası bütün hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.


Gürsuluların modern bir ilçe hastaneye kavuşacağını belirten Dr. Akan, “Hastanemiz tamamlandığında Gürsulu vatandaşlarımız kendi ilçelerinde tedavi olma imkanı bulacak. Hastanemizi Gürsu’nun merhum belediye başkanı Cüneyt Yıldız’ın ölüm yıldönümünde hizmete sokmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.



Hürriyet 


Geri Dön