19 / 03 / 2024

Bursa Gürsu TOKİ Konutları'na 5 kilometrelik yol!

Bursa Gürsu TOKİ Konutları'na 5 kilometrelik yol!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu dönem hayata geçirilen 410 kilometrelik genişletilen ve yeni açılan yola 5 kilometrelik Gürsu TOKİ konutları yolu da ekleniyor.



Zor arazi şartlarında devam eden yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 3 kilometresi  TOKİ  konutlarına kadar, 2 kilometresi ise konutların içinden geçen toplam 5 kilometrelik yolu Temmuz ayı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.


Bursa’da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak için raylı sistem, hava ve deniz yolu yatırımlarının yanında 410 kilometrelik karayolu yatırımıyla önemli bir rekoru hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, merkeze bağlı ilçelerdeki ulaşım yatırımlarını da hız kesmeden sürdürüyor. Gürsu Belediyesi’nin TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği Dışkaya mevkiindeki konutların içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına ilişkin çalışmaları BUSKİ aracılığıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, TOKİ’ye ulaşımı da sorun olmaktan çıkarıyor. Dışkaya Köyü’nden TOKİ konutları ikinci etap projesine kadar olan yaklaşık 3 kilometrelik güzergahta yeni yol açan Büyükşehir Belediyesi, konutlar arasında da yaklaşık 2 kilometrelik yeni yol oluşturdu.


Zor arazi şartlarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve Fen İşleri Daire Başkanı Cengiz Akyol’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bursa’nın daha sağlıklı, yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent olması amacıyla merkezin yanı sıra merkeze bağlı ilçelerde de yatırımların devam ettiğini ifade eden Başkan Altepe, “İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ile ilgili çalışmalarımız BUSKİ tarafından sürdürülüyor. Bir taraftan da yol çalışmalarını başlatmıştık. Elverişsiz arazi koşullarına rağmen çalışmalarımız hızla sürüyor. Amacımız Temmuz ayı sonuna kadar çalışmaları bitirip, buradaki halkımızın evlerine yerleşmesi” diye konuştu.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön