20 / 04 / 2024

Bursa Gürsu Yüzme Havuzu'nun çatısı yenilendi!

Bursa Gürsu Yüzme Havuzu'nun çatısı yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıl önce yaptırılan Gürsu Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun çatısı yeniden dizayn edilirken, bölge halkına daha konforlu bir ortamda spor yapma imkanı sağlandı.




Bursa’yı sporda da marka kent haline getirmek amacıyla amatör kulüplere saha, eğitim kurumlarına spor salonları, branşlara özel spor tesisleri ve mahallelere halkın yürüme mesafede ulaşabileceği yüzme havuzları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da mevcut tesisleri bölge halkının talepleri doğrultusunda yeniden dizayn ediyor. Bu çalışmalar kapsamında 4 yıl önce Gürsu halkını yüzme sporu ile tanıştıran yarı olimpik yüzme havuzunun çatısı yeniden dizayn edildi. Balon çatı sistemiyle yapılan ancak yaz aylarında sorunların yaşanmasına neden olan çatının yerine çelik konstrüksiyon çatı uygulaması yapıldı. Polikarbon malzeme kullanılan çatı aynı zamanda otomatik açılıp kapanma özelliği ile doğal bir havalandırma imkanı da sunarken, yaz aylarında konforlu bir ortamda spor yapma imkanı sunuyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ile birlikte, çatısı yenilenen yüzme havuzunu gezdi. Bursa’nın spor kenti olması yolundaki çalışmalarının sadece kent merkezinde değil 17 ilçede de hız kesmeden sürdüğünü belirten Başkan Altepe, “Gürsu’da yaptığımız havuzun üstü balon sistemiydi ve yaz aylarında sıkıntılar yaşanıyordu. Bu nedenle yeni bir çelik konstrüksiyon uygulaması yaptık. Polikarbon çatı şimdi daha kullanışlı hale geldi. Otomatik olarak çatı açılabiliyor ve böylelikle havalandırma da sağlanmış oluyor. Havuzumuz yaz aylarında da rahatlıkla kullanabilecek şekilde dizayn edilmiş oldu” dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön