25 / 04 / 2024

Bursa Gürsu'da arsa fiyatlarında artış yaşandı!

Bursa Gürsu'da arsa fiyatlarında artış yaşandı!

Özellikle son 1 yıl içerisinde Bursa'nın merkeze yakın ilçelerinden olan Gürsu'nun birçok noktasında arsa fiyatları çok ciddi bir biçimde artış göstermiş durumda..



Özellikle son 1 yıl içerisinde Bursa'nın merkeze yakın ilçelerinden olan Gürsu'nun birçok noktasında arsa fiyatları çok ciddi bir biçimde artış göstermiş durumda. Ankara. İstanbul,  Adana  ve hatta yurtdışından (S.Arabistan ve Almanya) gelen birçok yatırımcılar Gürsu'da yeni imara açılacak olan bölgeler olan Dışkaya ve Ericek'te TOKI civarlarında çok ciddi arsa yatırımı yapıyorlar. 


Bu taleplere ve yoğunlaşmaya istinaden bölgede ciddi yatırımlar yapan ve yaptıran  Ankara  merkezli gayrimenkul yatırım danışmanlığı firması A.H.K. Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Ali Hakan KARAHALİL ile bu bölgelerde neden bu kadar yatırım yaptıklarını sorduk.


Ali Hakan KARAHALİL: Malumunuz ki Bursa ülkemizin güzide şehirlerinden biridir.Gerek sanayi olsun gerek tekstil gerekse turizm ile birçok zengin sektörü içinde barındıran, Osmanlı tarihi ile de bizlere örnek olan özel bir şehrimizdir. Bu kadar zengin bir şehrin özellikle son 10 yıl içerisinde yaşanan göçlerle beraber yoğunlaşması ve yeni projelere gebe olması gayet doğaldır.Bunun neticesinde de son yıllarda Bursa'nın gerek batı kısmında gerekse doğu kısmında bölgelere göre sanayi ve konut anlamında çok ciddi imar planlanması ve yapılaşma gerçekleşmektedir. 


GÜRSU'YA UYDU KENT 

Bizim burada Gürsu Dışkaya ve Ericek bölgelerini tercih etmemizin sebebi ise Bursa'nın birçok alanında arsa fiyatlarının ciddi olarak yükselmiş olması ve bu bölgenin  TOKİ  ile beraber toplamda 17.000 konut ve 2 vakıf üniversitesi arazisi projesini içinde bulunduran çok ciddi bir uydukent projesine önümüzdeki yıllarda imza atacak olmasından kaynaklanmaktadır. 


FİYATLAR ARTIYOR

Bu vesile ile gerek şahsen firmamız gerekse birçok yatırımcımız yeni imar plan bölgesi olarak Gürsu Dışkaya ve Ericek'ten yaklaşık 500 dönüm civarında imarsız arsa(tarla) yatırımı yapmış bulunmaktayız. 

Zaten bununla beraber son 1 yıl içerisinde bile buradaki arsa fiyatları %50'ye yakın değer kazanmış olup önümüzdeki yıllarda bu değer artışının katlanarak artacağını öngörmekteyiz. Bundan 1 yıl kadar önce metrekaresini 25TL civarında temin edebildiğimiz imarsız arsa fiyatları şu anda metrekarede 3540TL bandına çıkmış bulunmakta ve daha da önemlisi ne yazık ki artık istediğimiz kadar arsa temin edememekteyiz. Bölge halkı şu an ellerindeki arsaları satmayı pek tercih etmemektedirler. 


YENİ KONUT PROJELERİ 

Biz A.H.K. Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı olarak artık bu bölgede uzun vadede arsa yatırımcısı olarak değil konut proje yapımcısı olarak inşaat sektöründe de faaliyet göstermeyi planlamaktayız. Bunun için yatırım yaptığımız arsaların sadece bir kısmım ilerleyen dönemlerde nakte çevirip belirli noktalarda kalan kısımları ise kendi bünyemizde ve konut projesi yapmak üzere değerlendirmeyi planlamaktayız. 


Kısaca Bursa Gürsu Dışkaya ve Ericek bölgeleri özellikle orta ve uzun vadede birçok yatırımcımıza ciddi kazanç sağlayabilecek noktalardır. İstediğimiz noktalardan imarsız arsa temin edebildiğimiz sürece bu bölgede yatırım yapmaya devam edeceğiz.


Bursa Olay


Geri Dön