19 / 04 / 2024

Bursa Gürsu'da gecekondulara dönüşüm şartlı abonelik!

Bursa Gürsu'da gecekondulara dönüşüm şartlı abonelik!

Bursa Gürsu Belediyesi, "Kentsel dönüşüme girmek şartı ile abonesi olamayan" kaçak mülkler için su, elektrik, doğalgaz alabilmeleri amacı ile başvuruları başlattı.



Gürsu Belediyesi, "Kentsel dönüşüme girmek şartı ile abonesi olamayan" kaçak mülkler için su, elektrik, doğalgaz alabilmeleri amacı ile başvuruları başlattı. Gürsu Belediye Meclisi Kasım 2015 tarihinde oy birliği ile aldığı karada, gelişim sahası içinde sorunlu olan Yenidoğan Mahallesi başta olmak üzere, Yıldırım Belediye Meclisinin yapmış olduğu çalışmayı kendine örnek alarak, 14 mahallesi için altyapı çalışmalarına başlattı. İlçede konuşlu olan kayıtlı 20 bin 679 kayıtlı binadan, halen 3 bin 291 binanın su, elektrik, doğalgaz aboneliğinden faydalanamadığı öğrenildi. 


GÜÇLÜ BİR İNŞAAT SEKTÖRÜMÜZ VAR 


Kaçak binalarının alt yapı hizmeti alabilmeleri için yoğun çaba gösteren MHP, CHP Belediye meclis üyeleri alınan karardan memnun olduklarını belirtti. Sorunun çözümünde sıradışı yorumları ile en başından beri takipçisi olan MHP Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayhan Önal, "Türkiye'nin kanayan yarası iktidar ve muhalefet partililerin taşın altına elini koyması ile birlikte ortak akılla çözülmüştür. Önümüzdeki günlerde bir ortak çalışmaya da ihtiyacımız var. İlçenin binalarının yüzde 78'i deprem riski taşıyor. Mahalle bazında, her mahalleyide bu kapsamda bölgelere ayırabiliriz. Kentsel dönüşümü rantsal bölüşüm haline getirmeden, sağlık, spor,kültür,dini tesisleri ve yeşil alanları katletmeyen planlama yaparak, Bursa'nın en yoğun göç alan ilçesini değiştirebiliriz. Güçlü bir inşaat sektörümüz var. O firmalar öncülüğünde Bursa'ya rol model olmak, vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmek asli görevimizdir" dedi.


A Gazete (Bursa)


Geri Dön