20 / 04 / 2024

Bursa Gürsu'da kentsel dönüşüm başladı!

Bursa Gürsu'da kentsel dönüşüm başladı!

Bursa’da Çelebi Mehmet Bulvarı, dağ yolu caddesi, Cilimboz Deresi gibi projelerle eskiyen yapı stoklarını ortadan kaldırıp, bu alanları halka açan Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ilçesinde de dönüşümü başlattı.




Bursa’da Çelebi Mehmet Bulvarı, dağ yolu caddesi, Cilimboz Deresi gibi projelerle eskiyen yapı stoklarını ortadan kaldırıp, bu alanları halka açan Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ilçesinde de dönüşümü başlattı. Gürsu’nun Zafer Mahallesi’nde eskiden fabrika binası olarak kullanılan ve son yıllarda metruk halde duran 2 bin 600 metrekare alana sahip bina Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Vatandaşların talepleri üzerine bölgeye okul ve otopark kazandırılması için yapılan kamulaştırmanın ardından eski fabrika binasının yıkımı da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Münir Karaloğlu, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ve Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un katıldığı törenle başladı.

Eski fabrika binasının yıkımı ile Gürsu’da da yıkarak güzelleştirme projelerini başlattıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üzerinde fabrika binası da bulunan 2 bin 600 metrekarelik alanın 1.2 milyon TL’ye kamulaştırıldığını vurguladı. Projenin aynı zamanda belediye - vatandaş iş birliğine güzel bir örnek olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bu metruk binanın kaldırılması bölge halkının önemli bir özlemiydi. Burada okul ve otoparka da ihtiyaç vardı. Kamulaştırma noktasında biz devreye girdik ve şimdi yıkımı yapıyoruz. Yaptığı hayırlarla tanınan işadamımız Nazım Lizor da buraya güzel bir okul yaptıracak. Böylelikle çirkin görüntünün bulunduğu alan okul ve otopark olarak bölgeye hizmet verecek. İnşallah kısa zamanda çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Şimdiden Gürsu’muza hayırlı olsun” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da yapılan çalışmanın gerçek anlamda bir kentsel dönüşüm olduğunu ifade etti. Bursa’da yapı stoku çok eski meseleler olduğunu, ancak kentsel dönüyüm çalışmalarının da hızla devam ettiğini dile getiren Karaloğlu, “Burada da önemli bir kentsel dönüşüm yaşanacak. Mahalle halkını rahatsız eden metruk haldeki bir yapı tamamen ortadan kaldırılacak. Altında otopark, üzerinde ise mahallenin en çok ihtiyacı olan güzel bir okul inşa edilecek. Büyükşehir Belediyemiz kamulaştırmayı yaptı. Hayırsever iş adamımız da kendi mahallesine bir okul kazandırmış olacak. Buradaki çocuklar artık okul için başka mahallere gitmek zorunda kalmayacak. Ben bu projeye katkı veren Büyükşehir Belediyemize ve hayırsever işadamımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız da projenin hayata geçmemesine kamulaştırma ile destek veren Büyükşehir Belediyesine ve hayırsever işadamı Nazım İzol’a teşekkür etti.

Yıkımın ardından bölgeye bir okul yaptıracak olan Nazım İzol ise hem Gürsu’da hem de Kestel’de iş yaptığını belirterek, bundan sonra Kestel’e de bir okul yaptırmayı istediğini söyledi.

Daha sonra iş makinesinin koltuğuna oturan Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe, yıkımı başlattı.


Milliyet


Geri Dön