28 / 03 / 2024

Bursa Gürsu'daki sağlık ocağının yerine spor kompleksi mi yapılacak?

Bursa Gürsu'daki sağlık ocağının yerine spor kompleksi mi yapılacak?

Bursa Gürsu Belediyesi'nin Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan 1 nolu aile hekimliğinin kapatılacağını söyledi. 40 yıl önce inşa edilerek 9 mahalleye hizmet veren 1 nolu sağlık ocağı yıkılarak yerine spor kompleksi yapılmasının planlandığı açıklandı




Gürsu Belediyesi'nin Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan 1 nolu aile hekimliğinin kapatılacağını söylemesi üzerine öfkelenen Gürsu sakinleri, tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. 40 yıl önce inşa edilerek 9 mahalleye hizmet veren 1 nolu sağlık ocağı yıkılarak yerine spor kompleksi yapılması isteniyor. Yerine yeni bir sağlık ocağı yapılmadan mevcut sağlık ocağını yıktırmayacağını dile getiren Gürsu sakinleri, ilçe genelimde imza kampanyası başlattı. Canit Çağlar'ın katkılarıyla yapılan aile hekimliği 38 bin vatandaşa hizmet veriyor.



NÜFUSUN YARISINA HİZMET VERİYOR


Mevcut sağlık ocağının Gürsu nüfusunun yarısına hizmet verdiğine dikkat çeken CHP Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya, "1989 yılında yine Cumhuriyet Halk Partili bir belediye tarafından yine Gürsu'ya kazandırılmış bir sağlık ocağıdır. Bugünde Gürsu'nun yüzde elli nüfusuna hizmet veren bu sağlık ocağı, 8 doktor, 8 hemşire, 4 hizmetliden oluşan bir kurumdur. Yalnız burası aynı zamanda sit alanı. Tarihi ağaçlarla dolu bir parkımız var. Buranın kullanış şekli acil gelen hastanın otopark sorunu olmaması dolayısıyla Gürsu'nun en kullanışlı sağlık ocağı. Belediye ilk olarak binanın depreme dayanıksız olduğunu söyledi ancak yapılan bütün tahlillerde depreme dayanıklı olduğu ortaya çıktı. Belediye, Spor Bakanlığından gelecek 4 milyon Türk lirası para için burayı heba edip yani, 'Sağlık beni ilgilendirmiyor millet kendini nerede baktırırsa baktırsın ben bu parayı almam için burası bana lazım' diyerek burayı tahliye etmenin peşinde. Buradaki iddiaları buraya spor kompleksi yapacağız bizim anlayışımız bizim gözümüzde canlandırdığımız spor kompleksi dediğimizde bütün spor aktivitelerini içine alan en az yirmi bin metre kareden oluşan bir tesistir. Yani gözünüzde canlandırdığınız zaman budur spor kompleksi burada iki üç yüz metre kare içinde ağaçlık alana sıkışmış bir yere spor kompleksi yapılması zaten mantık almıyor ama onlar paranın derdine düşmüşler. 


Parayı almak için burada hazır hizmet veren kurumu yıkıp bir başka yere taşıyıp spor kompleksi olacağını iddia ediyorlar. Biz Gürsu'nun bu kazanımının yerine konmadan yapılmasına karşıyız. İkinci olarak burası zaten birinci derece sit alanı. Tarihi ağaçlardan oluşuyor. Buraya bir çivi çakılması bile yasak. Bunları nasıl hallediyorlar hayretler içerisindeyiz" dedi. 




A Haber


Geri Dön