23 / 04 / 2024

Bursa Hamzabey çocuk parkı açıldı!

Bursa Hamzabey çocuk parkı açıldı!

Bursa Hamzabey'e çocuk parkı açıldı. Bursa Vali'si Münir Karaloğlu'nun da katıldığı törenle parkı hizmete açıldı. Açılışta, Vali Karaloğlu ile Başkan Mustafa Dündar salıncaktaki çocukları salladı.



Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hamzabey Mahallesi Çocuk Parkı, törenle açıldı. Parkın açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, son 5 yılda 104 park ve yeşil alan projesini tamamladıklarını, devam eden projelerle birlikte 5 yılda Osmangazi'ye toplam 253 bin 25 metrekare yeşil alan kazandırmış olacaklarım söyledi. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Belediye Başkan Yardımcıları, Muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katıldığı açılışta konuşan Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, Hamzabey çocuk parkı için, bin 612 metrekare alan kamulaştırdıklarım, bir milyon liranın üzerinde de kamulaştırma bedeli ödediklerini söyledi. 

Vali Münir Karaloğlu'da da, tarihi ve eski yerleşim yerlerinde hizmet üretmenin zorluklarım bildiğini söyledi. Karaloğlu, "Başkan söyledi. Kamulaştırma için bir milyon lira harcarken, parkın yapımına ise 200 bin lira harcanıyor. Bu durumda hizmet üretmek hem zor hem de pahalı. Bu sıkıntıyı aşmanın yolu ise, kentsel dönüşüm. Bu mahallelerimizde uygulanacak kentsel dönüşüm, yeni ve modern yaşam alanlarım da beraberinde getirir" dedi. 

Hamzabey Mahalle Muhtarı Şaban Güler'de, teşekkür konuşmasının ardından Osmangazi belediye Başkam Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe'ye teşekkür plaketi verdi. 

Kurdele kesiminin ardından parkı gezen Vali Karaloğlu ve Başkan Dündar, Parktaki salıncakta sallanan çocukları bir süre sallayarak onlarla sohbet etti. 


A Gazete


Geri Dön