28 / 03 / 2024

Bursa Hüdavendigar Kent Parkı hizmete açıldı!

Bursa Hüdavendigar Kent Parkı hizmete açıldı!

Bursa'nın en büyük kent parkı Hüdavendigar Kent Parkı yeniden Bursalıların hizmetine sunuldu. Park, 4 bin ağaç, yüzme havuzu, tenis kortları, spor sahaları ve göletleriyle yeni bir yaşam alanına dönüştü.



Bursa'nın 'yeşil' kimliğini kaybetmemesi adına son 6 yılda 2 milyon metrekare yeşil alan çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın en büyük kent parkı olan Hüdavendigar Kent Parkı'nı coşkulu bir törenle hizmete açtı. Bir kısmı Osmangazi'de bir kısmı da Nilüfer'in Odunluk bölgesinde kalan ve yaklaşık 510 bin metrekarelik alana sahip olan Hüdavendigar Kent Parkı, dikilen 12 yaşın üzerinde 4 bin ağaç, 4 bin lale ve sümbül, 1 milyonun üzerinde çiçek, yüzme havuzu, tenis kortları, spor salonları, spor sahaları, Nilüfer Deresi'nin ıslah edilmesi ve dere üzerine yapılan köprüleri ve göletleri ile adeta yeni bir yaşam alanına dönüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı sağlıklı ve modern bir geleceğe taşırken, kenti 'Yeşil' kimliğiyle yeniden buluşturmayı ilke edindiklerini de hatırlatarak, "Yeşil Bursa'ya Hüdavendigar Kent Parkı'nı da kazandırdık. Mevcut kültürparktan 70 bin metrekare daha büyük bir park olan Hüdavendigar Kent Parkı, yeşil alanları, sosyal ve spor aktivite alanlarıyla bölge halkının ve Bursalıların nefes aldığı bir yaşam merkezi olacak" dedi. 


DEV BİR YAŞAM MERKEZİ 

Hüdavendigar Kent Parkı'nda yaklaşık 200 dekarlık yeşil alanın bulunduğunu belirten Başkan Altepe, 510 bin metrekarelik alanda biyolojik gölet, 5 cafe, 1 kapalı yüzme havuzu, 2 kapalı tenis kortu, 15 adet açık tenis kortu, 7 basketbol sahası, 6 halı saha, 7 çocuk oyun alanı, 16 büfe, 4 giriş kapısı ve Nilüfer Deresi üzerinde 3 adet yaya köprüsü ve çevre düzenlemesi yapıldığını da anlattı. Başkan Altepe, yaklaşık 400 bin metrekarelik alanın çimlendirildiğini, 5 binin üzerinde ağacın da dikiminin yapıldığını ifade etti. Başkan Altepe, parkın toplam maliyetinin de 42 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi. 




Sabah Bursa



Geri Dön