25 / 04 / 2024

Bursa Huzur Mahallesi'nde peyzaj düzenlemesi yapılıyor!

Bursa Huzur Mahallesi'nde peyzaj düzenlemesi yapılıyor!

Bursa Huzur Mahallesi'nde peyzaj düzenlemesi yapılıyor. Alinur Aktaş, "inegöl'ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar irili ufaklı birçok projeyi hayata geçirdik.



İnegöl Belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile Huzur Mahallesi Yeşil Cami modern görünüme kavuştu. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "inegöl'ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar irili ufaklı birçok projeyi hayata geçirdik. Belediye olarak, makro projelerin yanında halkın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Halkımızın talebi neyse, onları gerçekleştirmek istiyoruz. Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirmiş olduğumuz farklı çalışmalar var. 


Camilerimizle ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarda bunlardan bazılarıdır. Bugüne kadar farklı camilerimizde gerek aydınlatma, gerekse çevre düzenlemesi gibi birçok çalışma gerçekleştirdik. Bugün de, şehrin çeşitli yerlerinde yaptığımız yenileme çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, Huzur Mahallesi Yeşil Camiini modern bir görünüme kavuşturma çalışmalarımız devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde Belediyemiz ekipleri cami bahçesindeki iki yapının yıkımını gerçekleştirdi. Huzur Mahallesi Yeşil Cami bahçe düzenlemesi kapsamında, bahçede bulunan eski ve yetersiz durumdaki taziye evi ile çay ocağı olarak kullanılan yapı yıkılarak yerine yeni ve modern taziye evi yaptık. 


Yine, bahçe düzenlemesi kapsamında yan parselde kamulaştırılan arsadaki boş yapı yıkılarak, alanın boşaltılmasını sağladık. 


Bu alanı da cami bahçesine dahil ederek bahçe düzenleme çalışmasına başladık. Bu kapsamda bahçe duvarları inşa edilerek bahçe içi çevre düzenlemesi yapılmıştır" dedi. 

İnegöl'ün birçok noktasında gerçekleştirdikleri bir nevi kentsel dönüşüm çalışması denilebilecek çalışmalar ile İnegöl'ün ferah bir hal almasını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Aktaş, "Gerçekleştirdiğimiz peyzaj düzenlemesi çalışmaları kapsamında, alanımız çevresindeki harabe yapılar yıkılmış ve cami için bin 500 metrekarelik bir alan oluşturulmuştur. Mevcut çay ocağı yıkılmış ve yerine 60 metrekarelik yeni bir çay ocağı yapılmıştır. Cami bahçesi etrafına 80 metrekarelik renkli briket tuğla duvar yapılmıştır. 

Alandaki mevcut ağaçlar korunmuş ve ağaç altı oturma alanı oluşturulmuştur. Zemine beton döşenerek oynamalara karşı sağlamlaştırma yapılarak, 870 metrekarelik alanda wash beton döşeme kullanılacaktır. Yaptığımız tüm bu çalışmaların toplam maliyeti 102 bin TL'dir. Yapılan çalışmanın mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. 

Başkan Alinur Aktaş daha sonra Huzur Mahallesinde yapılan yol bakım ve onarım çalışmalarını inceledi. 


Bursa İnegöl Yıldırım


Geri Dön