28 / 03 / 2024

Bursa İMSİAD kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirdi!

Bursa İMSİAD kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirdi!

İMSİAD, düzenlediği ‘Sektörel Bilgilendirme Toplantısı’nda üyelerinin inşaat sektörünün en öncelikli gündem maddeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm konusunda en doğru bilgileri almalarını sağladı.



İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen yerlerde 0,5’e kadar emsal artışı yapılabileceği kararının özellikle değerli bölgelerde firmaların önünü açacak bir yaklaşım olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında Başkan Mescioğlu: “Biliyor ve inanıyoruz ki, Bursa ve ülkemiz paydasında çalışan biz müteahhit ve inşaat sanayicilerinin çalışmalarına yapılacak her katkı, yapı kalitesinin artmasından, istihdama kadar asıl kamuoyuna fayda sağlayacaktır. Uluşehir Bursamızda yaşayan herkes için özlenen Bursa’nın anahtarı, Bursa inşaat sektörünü koruyup gözetmekten geçmektedir. Bu anlamda, kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen yerlerde 0,5’e kadar emsal artışı yapılabileceği kararı için, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı Atilla Ödünç’e ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.


RANTA İNDİRGEYEN VEBAL ALTINDADIR

İMSİAD Başkanı Mescioğlu, Bursa’nın en önemli kentsel ihtiyacı olan Kentsel Dönüşüm konusunun rant meselesine indirgeyenlerin vebal altına girebileceklerini ve bunun Bursa ve Bursalıların zararına olacağının altını çizdi. Herkesin güzel ve güvenli yaşam alanlarında hayatını sürdürmeye hakkı bulunduğuna dikkat çeken Mescioğlu: “Kentsel Dönüşüm Bursamız için lüks değil zarurettir. Bursamızın yenilenmesini, güzelleşmesini sağlayacak olan kentsel dönüşüm bir an önce yapılmalı. Bu konuda da tüm paydaşlar duyarlı olmalı. Ama maalesef bir duyarsızlık ve bilinçsizlik var. İnşallah en kısa zamanda bunu çözeriz” dedi. İmar yönetmeliğinin düzenlemesinin de sektöre olumlu katkı yapacağının altını çizen Mescioğlu, kentsel ihtiyaçları farklılık gösteren şehirlerde farklı yönetmelikler olması gerektiğine değindi.


ŞEHRİMİZİ EKONOMİK VE ERGONOMİK KULLANALIM

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu’nun açıklamalarının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili,Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı ve İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Ödünç de, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm konusunda son dönemde aldığı kararlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Belediye tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin örnekler de veren Ödünç: “Hepimizin gözbebeği olan Bursamızı ekonomik ve ergonomik olarak kullanmak durumundayız. Kentsel dönüşüm, Bursamızı çürük yapılardan kurtarmak için çok büyük bir fırsat sunuyor. Böyleyken, kentsel dönüşüm sürecini ve alınan kararları eleştirirken, daha sorumluluk sahibi, daha vicdanlı hareket edilmesini temenni ediyoruz. Tekrar vurgulayalım ki, kentsel dönüşümde amaç, çürük yapılarda oturan vatandaşlarımızı kurtarmaktır.” diye konuştu. Toplantıda Bursa’nın en öncelikli kentsel sorunu olan kentsel dönüşüm konusu, yeni Bursa’yı inşa etmeye aday İMSİAD üyelerince detaylı olarak ele alındı. Her şeyin en iyisine layık olduğu vurgulanan Bursa için en doğru kentsel dönüşümün nasıl olacağının ele alındığı bölümde, yoğun bir fikir alışverişine sahne oldu.

Toplantı, İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu’nun plaket takdimi ve katılımcılara teşekkürü ile sona erdi.


Geri Dön