18 / 04 / 2024

Bursa İnegöl'e KETEM yapılıyor!

 Bursa İnegöl'e KETEM yapılıyor!

Bursa'da 4'ncüsünün İnegöl'e yapılması hedeflenen İnegöl Yaşam Merkezinin içinde faaliyet gösterecek Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Yaşam Merkezinden önce hizmete alınacak.



İnegöl'e modern Hastane binası yapılıp, hizmete açılmasının ardından Koruma Sağlık birimlerinin de açılması için İl Sağlık Müdürlüğü kolları sıvadı. Bursa'da 4'ncüsünün İnegöl'e yapılması hedeflenen İnegöl Yaşam Merkezinin içinde faaliyet gösterecek Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Yaşam Merkezinden önce hizmete alınacak. Eski hastane alanında yapılması hedeflenen Yaşam Merkezinde KETEM, Obezite Birimi, Sigarayı Bıraktırma Polikliniği, Anne ve Çocuk Sağlığı Hizmet Birimi, Verem-Savaş Birimi, Aile Sağlığı Merkezleri yer alacak. Ayrıca, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi de bu merkeze taşınacak. 


Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, İnegöl'de Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM] yeri konusunda İnegöl Belediyesinden destek istedi. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, dün İnegöl'e gelerek, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhaıı Şahin, İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Hakan Akyol ile birlikte KETEM'in konuşlanacağı Huzurevi ek hizmet binasında incelemelerde bulundular. Müdür Özcan Akan, KETEM'in iki ay içinde hizmete girmesinin hedeflendiğini bildirdi.

 

HUZUREVİ EK BİNASI KETEM OLACAK 

Yeni Huzurevi Binasının Yeniceköy Mahallesi'nde İnegöllü bir hayırsever tarafında yapılacağını bildiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bildiğiniz gibi mevcut Huzurevimiz artık fiziki işlevini tamamladı. Yaklaşık 45 yıl İnegöl'ümüze hizmet eden bir yapı. Son birkaç yıldır yeni bir Huzurevi yapımı konusunu yüksek sesle konuşuyoruz. Yeni Devlet Hastanemizin devreye girmesiyle birlikte ilgili alana bir şehir meydanı ve Belediye Sarayı yapmayla ilgili bir planımız var. 


Hatta eski hastanenin yıkım işleminde sona doğru gelindi. Bu alana biz komple bir planlama yapmak istiyoruz. Eski Hastane Binaları, Huzurevi ve Verem Savaş Dispanseri olan binaların olduğu alanı komple bir meydan ve Belediye Sarayı yapmak istiyoruz. Huzurevi Ek Hizmet Binamızın KETEM olarak yani 'Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi' olarak hizmet vermesiyle ilgili bir çalışma yapıyoruz" dedi. 


Bursa'da Meydan


Geri Dön