20 / 04 / 2024

Bursa İnönü caddesinde cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Bursa İnönü caddesinde cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk, Altıparmak ve Cumhuriyet Caddeleri ile Ovaakça, Ankara yolu üzeri ve Mehmet Akif Mahallesi’ndeki cephe sağlıklaştırma çalışmalarının ardından İnönü Caddesi’ndeki çalışmaların da startını verdi.




Bursa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk, Altıparmak ve Cumhuriyet Caddeleri ile Ovaakça,  Ankara  yolu üzeri ve Mehmet Akif Mahallesi’ndeki cephe sağlıklaştırma çalışmalarının ardından İnönü Caddesi’ndeki çalışmaların da startını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘kalite kenti’ hedefi doğrultusunda özellikle ana arterlerdeki tüm kötü görüntüleri kaldırıp, kente daha estetik bir imaj kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.


Atatürk Caddesi ile başlayıp, Cumhuriyet Caddesi, Altıparmak Caddesi ve eski sebze hali yanında Ankara yoluna cepheli binalar ve ardından Mehmet Akif Mahallesi’nde çevre yoluna cepheli binalar ile İstanbul yolu üzerindeki son yerleşim alanı olan Ovaakça Mahallesi’nde cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, T1 tramvay hattı güzergahı olan İnönü Caddesi’nde de çalışmalara başladı. Muammer Sencer Polis karakolu ve yanındaki binalarda başlatılan çalışma kapsamında cadde üzerinde Atatürk Caddesi’nde uygulanan çalışmanın benzeri yapılacak. Bina cepheleri daha sağlıklı bir görüntüye kavuşturulurken, dış cephedeki klima ve bağlantı elemanları da ahşap malzemelerle gizlenerek, görüntü kirliliği tamamen ortadan kaldırılacak.


Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce yaptıkları uygulamaların, lokal olarak bulundukları bölgelere, genel olarak ise Bursa’ya değer kattığını söyledi. Tramvay hattı güzergahında olan İnönü Caddesi’ni de daha vizyonel hale getirmek için çalışmalara başlattıklarını belirten Başkan Altepe, Setbaşı, Yeşil ve Muradiye’de de kısa zamanda cephe sağlıklaştırma çalışmalarının başlayacağını kaydetti. Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu tüm bölgelerin çirkin görüntülerden arındırıldığını dile getiren Başkan Altepe, “Bu yaptığımız çalışmalarla kentimiz estetik bir görüntü kazanırken, yeni bir görünüm kazanan binalar aynı zamanda ekonomik anlamda değer kazanıyor” dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön