20 / 04 / 2024

Bursa İnşaat Fuarı'nı 52 bin 998 kisi ziyaret etti!

Bursa İnşaat Fuarı'nı 52 bin 998 kisi ziyaret etti!

Bursa 13. Uluslararası Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı, 912 Nisan arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.



 YÜZDE 60 ARTTI 

Başarılı geçen fuarı değerlendiren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü "Bursa İnşaat Fuarı'nda 270 firma ve 675 marka yer aldı. Geçtiğimiz yıla göre katılım oranı yüzde 60 arttı. Bu yıl beklentilerin üzerinde büyüyen fuarı 32 ülkeden 52 bin 998 kisi ziyaret etti" dedi. 


ARAP DÜNYASI FUARDAYDI 

Fuarın Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan'dan gelen gayrimenkul yatırımının öncüleri ile katılımcı firmaları buluşturduğunu belirten Ersözlü, "Suudi Arabistan'ın prenslerinden Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud, Mekke'de yapılan 33 katlı, bin 314 daireli Zemzem Towers'ın satısını gerçekleştiren Mass Intarnational CEO'su Nail Alamirah, dünyanın birçok ülkesinde gayrimenkul ve inşaat yatırımı olan Green Valley'in CEO'su Zeiad Abbas, Dubai'den Time Square Otelleri'nin yöneticileri ile Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn büyükelçilerinin de bulunduğu yatırımcılar yaptıkları görüşmeler neticesinde Bursa'nın potansiyelini değerlendirerek mevcut yatırımların artırılacağını ve yeni çok büyük yatırımlar yapmayı hedeflediklerini belirttiler" diye konuştu. Yurt içinden ise sektörün geliştiği illerden gelen temsilcilerinde de katılımcı firmalar ile bulustuğunu kaydeden Ersözlü, "Fuar sayesinde ortaya çıkan is hacmi hem sektörün gelismesine, hem de bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak" dedi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Dernegi (IMSIAD) işbirliği, Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası desteği ile Salon 4'te hazırlanan "Konut Projeleri Özel Bölümü"nün fuara renk kattığını belirten Ersözlü, "16 bin konut, bin 600 ofis, yüzlerce arsa fuara özel faiz oranları ile ziyaretçilere sunuldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan stratejik işbirliği çerçevesinde 2016 yılında bu bölümü Bursa İnşaat Fuarı ile birlikte ayrı bir fuar olarak düzenleyeceğiz. Bu işbirligi önümüzdeki dönemlerde daha da büyüyerek farklı projeler ile devam edecek" dedi. Fuar boyunca 52 ülkeden gelen işadamlarını çok iyi şekilde ağırladıklarını belirten Ersözlü, fuara gösterdikleri ilgi için tüm katılımcılara ve ziyaretçilere teşekkür ettiğini ve gelecek yılki fuara da beklediklerini ifade etti. 



Sabah-Bursa


Geri Dön