24 / 04 / 2024

Bursa İsmetiye Deresi'nde çalışmalar sürüyor!

Bursa İsmetiye Deresi'nde çalışmalar sürüyor!

Kent merkezindeki dereleri ıslah eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, İsmetiye Deresi 'ndeki çalışmaları da tamamlanma aşamasına getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çalışmaları yerinde inceledi.



İsmetiye Deresi'nin Demirtaş-İsmetiye arasında kalan kısmında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, düzenlemelerin kısa zaman sonra tamamlanacağını açıkladı. Kent merkezindeki başta dereler olmak üzere tüm ilçelerde düzenleme çalışmalarını periyodik olarak sürdürdüklerini kaydeden Altepe, hedeflerinin tüm ilçeleriyle birlikte her açıdan daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir Bursa'yı meydana çıkarmak olduğunu söyledi. 


KOKUDAN ESER KALMADI 


Eski Demirtaş nahiyesinin ve İsmetiye Mahallesi'nin giderlerini bağlı bulunduğu derenin yakın zamana kadar çok kötü bir halde bulunduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "BUSKTnin yaptığı çalışmalarla beraber buradaki tüm bağlantılar, artık kolektöıierle direkt olarak arıtma tesislerine aktarıldı. O eski görüntülerden, kokulardan eser kalmadı'' dedi. 



ADIM ADIM TEMİZLİK 


Altepe, Bursa'yı adım adnn temizlediklerini, kısa zaman sonra yapacakları diğer çalışmalarla birlikte Nilüfer Çayının da temiz akmaya başlayacağım kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İsmetiye Deresi incelemesi kapsamında, sel ve yağmur sularına karşın İsmetiye ve Demirtaş mahalleleri için yapılan alt yapı çalışmalarını da kontrol etti. 


Bölgenin su altında kalmaması için geniş çaplı çalışmalar sürdürdüklerini, sadece İsmetiye ve Demirtaş altyapısı için bugüne kadar yaklaşık 34 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Başkan Altepe, "Ovayı 180 santimetre çapında ana kolektöıierle donatarak, yağmur ve sel sularını derelere ulaştırıyoruz. 'Bölge insanı su altında kalmasın, insanımız sıkıntı çekmesin' diye bu yatırımları yapıyoruz. İnşallah bundan sonra bölgemizde sel ve yağmur baskını yaşanmayacak" şeklinde konuştu. 


A Gazete


Geri Dön