28 / 03 / 2024

Bursa-İstanbul arası ulaşım artık "helitaksi" ile 25 dakika!

Bursa-İstanbul arası ulaşım artık

ursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "En büyük sıkıntımız; önemli toplantı ve buluşmalarımızı ya İstanbul'da ya da yurt dışında yapıyoruz. Bundan sonra bu etkinlikler inşallah Bursa'da gerçekleşmiş olacak" dedi




 Bursa Büyükşehir Belediyesinin girişimiyle Bursa ve İstanbul arasındaki ulaşımı ortalama 25 dakikaya indiren helikopter taksinin (helitaksi) tarifeli seferleri törenle başladı.


Merkez Nilüfer ilçesindeki helikopter pisti "Heliport"ta düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşım konusunda önemli hizmetler yaptıklarını söyledi.



Bunlardan birinin, helitaksi olduğuna dikkati çeken Altepe, "Bursa'dan kalkan helikopterimiz başta Kadıköy, Beşiktaş ve Atatürk Havalimanı'na ulaşabilecek. Oralardan da tekrar Bursa'ya ulaşabilecek. Bunun dışında da İstanbul'un 100 ayrı noktasına kiralama usulüyle gidilebilecek'' dedi.


Bursa'nın, başta İstanbul olmak üzere çevresiyle ulaşım ve bağlantılarını güçlendirmek gerektiğini vurgulayan Altepe, helitaksinin de bu anlamda büyük öneme sahip olduğunu bildirdi.


Altepe, ulaşımın, ekonominin atardamarı olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:


"Yerel yönetimler olarak bu konuda güzel bir hamle yapmış oluyoruz. Bu hamleyle Bursa'nın ekonomisine büyük katkı sağlamış olacağız. Bizler de bu büyümeden tabii ki pay almış oluyoruz. Bize de bu pay yeter. Ulaşımdan kazanmasak da bu işletme burada kendini döndürse de bizim için yeterli. Yeter ki Bursa kazansın, yeter ki iş adamlarımız, yöneticilerimiz, insanımız zaman kaybetmesin. Bursa'ya gelecek dünya çapındaki firmalar, dünya markalarının yöneticileri Bursa'ya gelmeye üşenmesin. Şirketlerimize imkanlarımızı en güzel şekilde kullandıralım, misafirlerimizi Bursa'ya ulaştıralım ve geriye gönderebilelim. Bu da onlar için büyük bir jest olacak. Bu konuda da ekonomimize çok büyük getiri sağlayacak. Çünkü en büyük sıkıntımız; önemli toplantı ve buluşmalarımızı ya İstanbul'da ya da yurt dışında yapıyoruz. Bundan sonra bu etkinlikler inşallah Bursa'da gerçekleşmiş olacak.''


Helitaksinin ilk yolcularından Necati Bardak ise İstanbul'a 25 dakikada gidebilecekleri için çok mutlu olduğunu dile getirerek, Altepe ve ekibine teşekkür etti.


Daha sonra havalanan helitaksi, 6 yolcuyla İstanbul'a ilk seferini yaptı.


- Bursa'da bir, İstanbul'da 3 "heliport"


Helitaksi ile Bursa'dan Kadıköy'e 25 dakikada 300 liraya, Şişli'ye 28 dakikada 325 liraya, Atatürk Havalimanı'na da 35 dakikada 350 liraya ulaşabiliyor. Vatandaşlar, Kadıköy'den Şişli'ye 4 dakikada 100 liraya, Şişli'den Atatürk Havalimanı'na 8 dakikada 100 liraya, Kadıköy'den Atatürk Havalimanı'na ise 12 dakikada 150 liraya gidilebiliyor.


Skyline firmasına ait 13 araçlık ve 6'şar kişilik helikopter filosuyla hizmet veren helitaksi ile seferler, Bursa BURULAŞ Heliport, Kadıköy İspark Heliport, Şişli Belediyesi Evlendirme Dairesi Otoparkı ve Atatürk Havalimanı Heliport'tan yapılıyor.


Helitaksi, özel çekimler için de kiralanabilecek.


AA


Geri Dön