19 / 03 / 2024

Bursa-İstanbul deniz uçağı seferleri 1 Nisan'da başlayacak!

Bursa-İstanbul deniz uçağı seferleri 1 Nisan'da başlayacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa (Gemlik) ile İstanbul (Haliç) arasındaki ulaşımı 18 dakikaya indirecek deniz uçağı seferleri, 1 Nisan'da başlayacak.




Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa (Gemlik) ile İstanbul (Haliç) arasındaki ulaşımı 18 dakikaya indirecek deniz uçağı seferleri, 1 Nisan'da başlayacak. 

     Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Burulaş'ın deniz uçağı seferlerinin tanıtımı dolayısıyla Haliç'teki iskelede basın toplantısı düzenlendi. 

     Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugün, güzel bir projenin başlangıcını yaptıklarını söyledi. Bursa'nın İstanbul ile entegrasyonunu çok önemsediklerini kaydeden Altepe, tarihin başkenti ve sanayi şehri Bursa'nın, İstanbul ile üreten ve entegre olan bir kent olduğunu anlattı. 

     İstanbul ve Bursa'nın yakınlaşması için her alanda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Altepe, 2 ay kadar önce BUDO yolcu gemisi seferlerini başlattıklarını hatırlattı. 

     Altepe, iki kent arasında bugün de hava bağlantısı kurduklarını ifade ederek, ''Deniz uçakları 19 yolcu kapasitesine sahip. Uçaklar, 18 dakikada Bursa'ya, Gemlik'e ulaşacak. Yine aynı şekilde Bursa'dan kalkan uçaklar da İstanbul'un kalbine, Balat'a inecek. Bizler, zamanın kıymetini biliyoruz. Bundan dolayı 14 milyon nüfusuyla Türkiye ekonomisinin kalbi İstanbul'un, Bursa'ya yakınlaşması bizim için çok anlamlı'' diye konuştu. 

     Seferlerin Bursa sanayisine ve turizmine önemli katkılar yapmasını beklediklerini dile getiren Altepe, ''Bilet fiyatları, 100 lira. Hedefimiz para kazanmak değil, hizmet vermek'' dedi. 

     Altepe, talebin artması halinde uçak ve sefer sayılarının artacağını bildirdi. 

     

     -Salı günleri sefer yok- 

     

     Biletler ''www.burulas.com.tr'' adresinden ya da ''444 99 16'' numaralı telefon aracılığıyla alınabilecek. 

     Uçaklara, Haliç'teki Kadir Has Üniversitesi Caddesi'ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri'nin yanındaki iskeleden ve Gemlik Limanı'ndan binilecek. 

     Uçaklar, salı günü dışında haftanın 6 günü, Haliç'ten sabah saat 08.30 ve akşam saat 18.00'de, Gemlik'ten ise sabah saat 09.15, akşam saat 18.45'te havalanacak. 


AA


Geri Dön