25 / 04 / 2024

Bursa Kapalı Çarşı yeni haliyle hizmeye açıldı!

Bursa Kapalı Çarşı yeni haliyle hizmeye açıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Kapalı Çarşı, özgün çehresi ve yeni vizyonuyla hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Kapalı Carşı'nın tanıtım filmi de gösterildi.




Şehrin gözbebeği olan Bursa Kapalı Çarşısı yeni yüzüyle Bursalıların hizmetine sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, çarşıların bir şehir için taşıdığı öneme dikkat çekti. Bursa'nın tarihi güzellikleriyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa'nın kalbinde, kentin en önemli merkezlerinden biri olan Kapalı Çarşı'da uzun yıllardır beklenen çalışmaları tamamlayıp hedefimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 


Başkan Altepe, belediye başkanlığının ilk dönemlerinden bu yana çarşının yenilenmesi için çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, "Uzun yılların birikimi olan ve çok kez pürüzlerle engellenen bu çalışmayı tamamlayıp açmak bize nasip oldu. Böyle bir eseri, özgün ve özellikli haliyle yeniden Bursa'ya kazandırmak ve tekrar canlandırmak büyük bir onurdur" diye konuştu. 


Çarşının hayli yoğun ve meşakkatli çalışmaların ardından en güzel şekilde hizmet verecek olmasının heyecanını yaşadığını kaydeden Başkan Altepe, "Bursa, tarihi değerleriyle örnek olan bir şehir. Yüzyıllarca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan, Osmanlı'nın başkenti Bursa'nın nabzı, her zaman olduğu gibi çarşıda atacak" dedi. 


Yoğun emeğin ardından izinlerin alınıp yenileme çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Altepe, "Çarşı, çatısından cephesine, zemininden vitrinlerine kadar bütün yönleriyle yeniden özgün kimliğine kavuştu. Her zaman söylediğimiz gibi çarşı canlanırsa şehir de canlanır. Atılacak daha çok adım var. Kenti ilmek ilmek işliyoruz. Diğer çarşılarımızda da çalışmalarımız devam ediyor, çarşıya değer katacak faaliyetlerimiz sürecek" şeklinde konuştu. 


Başkan Altepe ve protokol üyeleri, konuşmaların ardından kurdele keserek Tarihi Kapalı Çarşı'nın yeni yüzüyle açılışını gerçekleştirdi. Vatandaşların ilgi gösterdiği törende davetlilere ahududu şerbeti ikram edildi. Kapalı Çarşı Cephe Sağlıklaştırma ve Çatı Örtüsü Uygulaması Projesi, Reyhan-Kayhan ve Hanlar Bölgesi koruma amaçlı imar planı dahilinde uygulandı. Geleneksel ticaret alanı olarak tanımlanan bölgede yer alan Kapalı Çarşı'da cephe sağlıklaştırma ve çaü örtüsü imalatı yapıldı. İmalatlar, Bursa Kültür Vakıflarını Koruma Bölge Kurulu'nda onaylanmış projeler doğrultusunda yapıldı. Özel mülkiyete ait binaların cepheleri hazırlanan projeye göre yeniden tamir ve tadilatı ile çatı örtüsü yapıldı. 



Bursa Haber 



Geri Dön