16 / 04 / 2024

Bursa Karacabey'de otel ve düğün salonu işi ihalesi 31 Mayıs'ta!

Bursa Karacabey'de otel ve düğün salonu işi ihalesi 31 Mayıs'ta!

Bursa Karacabey Belediyesi, 4 yıldız niteliğinde bir adet otel ile iki adet düğün salonu inşana karşılık 30 yıl süre ile sınırlı ayni hak tesis edilmesi işi ihale ediyor..



Bursa Karacabey Belediyesi, arsa vasıflı Bursa İli Karacabey İlçesi, Sırabademler Mahallesi, Paşaçayırı Mevkii, 63 pafta, 258 ada, 755 nolu parsel üzerinde Belediyemizce verilecek projeye uygun en az 81 odalı 4 yıldız niteliğinde bir adet otel ile iki adet düğün salonunun 12 ayda inşa edilmesine karşılık 30 yıl süre ile sınırlı ayni hak tesis edilmesi işi ihale ediyor. İhale 31 Mayıs'ta yapılacak. 


SINIRLI AYNİ HAK TESİSİ İŞİ İHALE EDİLECEKTİR

Karacabey Belediye Başkanlığından:


TAŞINMAZ BİLGİLERİ


İlçesi         :  Karacabey

Pafta/Ada/ Parsel          :  63 pafta / 258 ada / 755 parsel

Alanı (m²)                :  7793,96 m²

Taşınmazın Vasfı             :  Arsa

Taşınmazın Adresi        :  Sırabademler Mahallesi, Hastahane Sokak, No:1

Mülkiyet Durumu     :  Karacabey Belediyesi

Muhammen Bedeli       :  6.480.000,00 ¨ + KDV

Geçici Teminat Bedeli   :  194.400,00 ¨

İhale Usulü         :  Kapalı Teklif Usulü

İhalenin İlan Şekli        :  Resmi Gazete, Ulusal Basın, Yerel Basın, Kurum İnternet Sitesi, Belediye İlan Panosu

İlgili Mevzuat    :  2886 Sayılı Kanunun 35/a Md.

Sınırlı Ayni Hak Tesisi Süresi               :  Sözleşme Tarihinden İtibaren 30 Yıl

Şartname Bedeli         :  2.000,00.-TL

İhalenin Yapılacağı Adres        :  Karacabey Belediyesi Hizmet Binası, 1. Kat Encümen Toplantı Salonu

İhale Tarih ve Saati                                 :  31.05.2017 Çarşamba günü, Saat: 14:30

Son Başvuru Tarihi ve Saati                   :  31.05.2017 Çarşamba günü, Saat: 14:30

İhale dokümanının görülebileceği yer     :  Karacabey Belediyesi Hizmet Binası, 4. Kat Emlak ve İstimlak Müdürlüğü

Madde 1 - İşin Konusu

Mülkiyeti Karacabey Belediyesine ait olan 7793,96 m2 yüz ölçümlü arsa vasıflı Bursa İli Karacabey İlçesi, Sırabademler Mahallesi, Paşaçayırı Mevkii, 63 pafta, 258 ada, 755 nolu parsel üzerinde Belediyemizce verilecek projeye uygun en az 81 odalı (4) **** yıldız niteliğinde bir adet otel ile iki adet düğün salonunun 12 (on iki) ayda inşa edilmesi; inşa edilen otel ve düğün salonu işletmelerinden ihale sonucunda kesinleşen bedel üzerinden üst kullanım bedeli alınması ve işletme süresi sonunda taşınmazın üzerindeki bütün yapılar ve demirbaşları ile birlikte bila bedelle sağlam ve kullanılabilir vaziyette, eksiksiz ve bedelsiz olarak idareye devretmesi şartıyla taşınmaz üzerine yüklenici lehine sözleşme tarihinden itibaren otuz (30) yıl süre ile sınırlı ayni hak tesis edilmesi işinin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi uyarınca KAPALI TEKLİF USULÜ ile ihaleye çıkarılmasıdır.

Madde 2 - Geçici Teminat

a) Geçici Teminat Miktarı: Katılımcılar muhammen bedelin %3’ü oranında geçici teminat verecektir.

b) İsteklinin Ortak Girişim olması halinde toplam teminat miktarı, ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı tarafından karşılanabilir.

c) Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmelidir. Bu tarih, ihale tarihinden itibaren 60 günden az olamaz.

d) Geçici Teminatın İadesi: İhale üzerine kalan istekli hariç diğer isteklilerin geçici teminatı ihale sonrasında kendilerine veya yetkili temsilcilerine iade edilir.

İhale üzerine kalan isteklinin onaylanan ihale kararının tebliğini müteakip 15 (on beş) takvim günü içinde geçici teminatını kesin teminata çevirmesi ve alıcıya ait bulunan vergi, resim, harçları ve karar pulunun yatırılarak noterlikçe tescil edilmiş sözleşmeyi idareye vermesi halinde alıcının geçici teminatı iade edilir.

İhale üzerinde kalan isteklinin, süresi içinde sözleşme işlemlerini tamamlamadığı takdirde, geçici teminatı bütçeye irat kaydedilir ve İstekli hakkında 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 84. Maddesi hükümleri uygulanır. İhale üzerinde kalan bu nedenle İdareden hiçbir hak talep edemez.

İdarelerce alınan teminatlar her ne suretle olursa olsun haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir kararı konulamaz. Verilecek tahvillerin belirli süre sonra paraya çevrilmesi şartına bağlı olmaması gerekir.

Madde 3 - Kesin Teminat

a) Taahhüdün şartname ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirilmesini sağlamak amacıyla istekliden İhalede kesinleşen bedel üzerinden yüzde altı (%6) oranında kesin teminat alınacaktır. Kesin Teminat olarak sunulacak teminat mektupları süresiz olacaktır.

b) Kesin Teminatın İadesi: Taahhüdün sözleşme ve şartname hükümlerine uygun biçimde yerine getirildiği usulüne göre anlaşıldıktan ve yüklenicinin, idareye herhangi bir borcunun olmadığı tespit edildikten sonra, SGK’dan ilişiksiz belgesinin getirilmesi halinde Kesin Teminatın tamamı iade edilir.

Madde 4 - İhaleye Katılabilme Şartları:

İhaleye katılacak olanlardan aşağıdaki şartlar aranır.

a) Kanuni ikametgâhı gösteren ikametgâh senedi, (gerçek kişiler için)

b) Türkiye’de tebligat için adres beyanı,

c) Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi.

• Gerçek kişi olması halinde ilgilisine göre Ticaret, Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar siciline kayıt olduğunu gösterir ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belge aslı,

• Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya sicile kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge aslı, (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğu’nca veya Türk Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)

• Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) deki esaslara göre temin edecekleri belge aslı,

d) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza beyannamesi veya imza sirküleri aslı.

• Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi aslı ve nüfus cüzdanı sureti.

• Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri aslı. (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu Türk konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gerekir.)

• Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) veya (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge aslı,

e) İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri aslı, (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekâletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nca onaylanmış olması gereklidir.)

f) İsteklinin ortak girişim (Ortak girişim, iş ortaklığı şeklinde olabilir; konsorsiyum şeklinde olamaz.) olması halinde; şekli ve içeriği ilgili mevzuatlarca belirlenen noter tasdikli ortak girişim beyannamesini,

g) Vergi borcu bulunmadığına dair ilgili Vergi Dairesinden son bir ay içerisinde alınmış belge aslı,

h) SSK prim borcu bulunmadığına dair ilgili Sigorta Müdürlüğünden son bir ay içerisinde alınmış belge aslı,

i) Karacabey Belediyesine borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden son bir ay içerisinde alınmış belge aslı.

j) Son bir ay içerisinde temin edilmiş tarih, sayı ve banka kaşesini ihtiva eden çift imzalı ve Genel Müdürlükten teyitli kullanılmamış nakit kredisi ile kullanılmamış teminat mektubu kredisini gösteren banka referans mektubu aslı,

(Kullanılmamış nakit kredisi ve teminat mektubu kredisinden herhangi biri en az işin tahmini muhammen bedelinin %100’den az olamaz).

k) İhalelere katılmaktan yasaklı ve cezalı olmadığına dair beyanname,

l) Muhammen bedelin % 3 oranında geçici teminata dair belge ve Belediyemizce hazırlanmış olan projenin istekli tarafından görüldüğünü gösteren belge,

m) İhale dosyası satın alındığına dair belge. (satın alındığını gösterir makbuz)

n) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin a, b, c, d, e, g, h, i, k bentlerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeleri ayrı ayrı sunmaları gerekmektedir.

o) 2886 Sayılı D.İ.K.'nun 37.maddesi gereğince hazırlanacak teklif mektubu,

p) Uluslararası alanda otel işletmeciliği yapan ve ülkemizde markası altında en az on otel ile ülkemiz dışında markası adı altında en az bir otel işleten bir otel markası tarafından verilen niyet mektubu (yabancı dilde olması halinde 17. Madde uyarınca hazırlanmış tercümesi)

r) Yukarıdaki “p” bendi gereğince niyet mektubu sunan uluslararası alanda otel işletmeciliği yapan ve ülkemizde markası altında en az on otel işletilen marka malikinin lisansı ile işleteceğine dair katılımcı tarafından düzenlenen taahhütname.

Söz konusu ihale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre düzenlenmiş olup istenen bütün bilgi ve belgelerin (teklif mektupları ve geçici teminatlar dâhil) bu Kanuna uygun olması gerekmektedir. Ayrıca istenen bütün belgeler İhalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış olmalıdır. İlan olunur.





Geri Dön