20 / 04 / 2024

Bursa Karacabey’e kültür merkezi inşa edilecek!

Bursa Karacabey’e kültür merkezi inşa edilecek!

Bursa’yı modern hizmetleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Karacabey İlçesi’ndeki Atatürk Kültürparkı’nda, ilçenin sosyal, kültürel ve sanatsal yaşamına hitap edecek bir kültür merkezi kazandıracak.




Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına tüm ilçelerde aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından, Karacabey’deki Atatürk Kültürparkı’nda ilçenin sosyal, kültürel ve sanatsal yaşamına hitap edecek bir kültür merkezi kazandırılacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey’deki Atatürk Kültürparkı’nda incelemelerde bulundu. Bursa’nın tüm ilçelerine hizmetlerini ulaştırdıklarını söyleyen Başkan Altepe, ilçelerin kültür ve medeniyet şehrine yakışır şekilde gelişmesini önemsediklerini kaydederek, “Sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerin yapılacağı tesisleri ilçelerimize kazandıralım istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli ilçelerinden Karacabey’in kültür merkezi anlamında önemli bir eksikliği var. İlçede, toplantı, tiyatro ve sinema gibi etkinliklerin yapılacağı salonlarla ilgili önemli yetersizlik var” dedi.

Başkan Altepe, bu eksikliği gidermek amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin Karacabey’de yeni bir proje hazırladığını ifade ederek, “Karacabey Belediyesi’ne ait kültürparkta, ‘Atatürk Kültür Merkezi’ adıyla bir kültür merkezi yapılacak. Merkezde 500 kişilik bir salon, 200 kişilik çok amaçlı bir başka salon, sinema ve tiyatro salonları, nikah salonu, kütüphane ve kafeterya gibi alanlarla birlikte 2 bin metrekare alana oturacak güzel bir kültür merkezi yapılacak. Bu mekan, Karacabey’in her türlü sosyal, sanatsal ve kültürel aktivitelerinin yapılacağı önemli bir merkez olacak” diye konuştu.

Bu sayede Karacabey için önemli bir adım atılacağını kaydeden Başkan Altepe, daha yaşanabilir bir Karacabey’in adım adım oluşturulacağını sözlerine ekledi.


Karacabey’de yılların özlemi bitiyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise çalışmalarından ve ilçeye katkılarından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Karacabey’deki Atatürk Kültürparkı’nın yaklaşık 190 dönümlük bir alanda olduğunu söyleyen Özkan, “Yeni Büyükşehir yasasıyla birlikte hem Karacabey Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi olarak çeşitli hizmetlerde bulunuyoruz ve ilçemizdeki yaşam kalitesini, hayat standartlarını yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Önceleri aktif kullanılmayan parkın eksiklikleri giderilmeye başladı, açılan tesislerle daha da canlandı. Büyükşehir Belediyesi BURFAŞ sosyal tesisi hizmete açıldı. Parka yap, işlet, devret modeliyle bir lunapark kazandırdık. Burada yaklaşık 2 bin metrekarelik alana yapılacak kültür merkezi de Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacabey’e kazandırılacak. Konferans, sinema ve tiyatro salonları olan merkez, Karacabey’deki sosyal aktivitelere ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda parkın işlevselliğine de katkı sağlayacak bir hizmet gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

Özkan, kültür merkezinin Karacabey’in eksikliğini hissettiği ve yıllardan beri söylenen bir proje olduğunu ifade ederek, “İnşallah Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin destekleriyle ve hizmetleriyle Karacabey ilçemiz kültür merkezini kazanacak” dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön