19 / 04 / 2024

Bursa Kent Meydanı’nda kamulaştırmaların yarısı tamam!

Bursa Kent Meydanı’nda kamulaştırmaların yarısı tamam!

BURSA’nın merkez Osmangazi Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar hız kazandı. Hak sahiplerine yaklaşık 43 milyon 464 bin TL kamulaştırma bedeli ödendi.



 BURSA’nın merkez Osmangazi Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar hız kazandı. Bölgede toplam 33 bina kamulaştırılırken, hak sahiplerine yaklaşık 43 milyon 464 bin TL kamulaştırma bedeli ödendi.


Toplam 3.4 hektar uygulama alanına sahip Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Şuana kadar bölgede toplam 9 bin 466 metrekare alanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Kamulaştırılan 33 dükkanın 7’sinin yıkımı gerçekleştirilirken, diğer 26 dükkanda ise tahliye işlemleri devam ediyor. Dükkanların tahliyesinin ardından yıkımları gerçekleştirilerek ve Bursa’ya vizyon kazandıracak Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temelinin atılması için geri sayım başlayacak.


Kent Meydanı’nın şu anda Bursa’nın en kıymetli yeri olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Burada bizim bir hayalimiz var. Hedefimiz meydanın altından geçen caddeyi yol altına alarak meydan ile alt taraftaki mahalleleri üstten birleştirip bir yaya aksı oluşturabilmek. Bu projede sadece yapılacak kamulaştırmaların maliyetinin 150 milyon lira dolayında olacağı öngörülüyor. Kamulaştırmaların yarısından fazlasını tamamladık. 2016 yılında kamulaştırma işlemlerini sonlandırıp projeyi başlatmayı hedefliyoruz. 


Bir de bu meydanın yapım maliyeti var. Bu proje kapsamında bölgedeki her şeyi yıkarak yeni bir meydan ortaya çıkaracağız. Meydanın altını da otopark olarak yapacağız. Mimarisiyle dikkat çeken bu proje bölgenin çehresini değiştirecek” dedi.



Hürriyet



Haber 



Hürriyet Bursa Ek'te şöyle yer aldı;

Osmangazi'de modern ve planlı şehirleşmenin yükseldiği Ha mitler YunuselıGuneştepe gelişim bölgesinin geniş caddeleıi. yaya ve bisiklet yollan, geniş parkları, modern pazar yerleri ve altyapısı tamamlanmış yollan ile ilçenin yeni çekim merkezi haline geldiğim belirten Osmangan Belediye Başkanı Mustafa Dündar, göreve geldiği ilk günden itibaren planlı yapılaşmanın onunıi açmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bölgedeki imar planlarını revize ettiklerini belirten Başkan Dündar. 

"Toplam 2 bin 303 ruhsat verdik.  Bunların yaklaşık bııı 700 u yapı ruhsatı. 17 bını ise konut kullanım amacı ile veıilmiş tuhsatlar. Bir aileyi ortalama 4 kişi olarak düşünürsek, buğun bu bölgede yaklaşık 70 bin vatandaşımızın yaşadığı yeni ve modem bir şelıır inşa ettiğimizi söyleyebiliriz" dedi. Yapılan planlamalarda bölgede yaklaşık 146 bııı kişinin yaşamasının öngörüldüğünü ifade eden Dündar. "Osmangazı. yıllardır çarpık ve plansız yapılaşma nedeniyle vatandaşlarımıza belediye hızmetleıının somadan götürüldüğü bir kent olmuş. Planların revize edilerek uygulanması sonucu ortaya çıkan ve ilçenin modern yüzü. gelişim bölgesi dediğimiz bu bölge. Osmangazi'de İlk bisiklet yollarının olduğu. 28 bin 500 metrekare büyüklüğünde biı parka salıip olan. AVM konforunda alışverişin yapılabildiği bir pazar yeri ile kenbn yeni çekim merkezi oldu" dedi Kentsel gelişim bölgesi olarak adlandırdıkları Hamitleı.Yunuseli. Guııeştepe mahallelerinde. 2009 2015 yıllannda 18 milyon 403 bin liıalık kamulaştırma gerçekleştirdiklerini söyleyen Dündar, kaçak yapılaşmanın onune geçildiğini dile getirdi. 


Hürriyet Bursa Ek 


Haber Bursa Hayat'ta şöyle yer aldı


BURSA'YI özlenen ve beklenen gerçek kent meydanına kavuşturacak toplam 3.4 hektar uygulama alanına sahip , Kent Meydanı Kentsel , Dönüşüm Projesi için , kamulaştırma işlemleri ! devam ediyor. Şuana [ kadar bölgede toplam ' 9 bin 466 metrekare ilanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Kamulaştırılan 33 dükkanın 7'sinin yıkımı gerçekleştirilirken, diğer 26 dükkanda ise tahliye işlemleri devam ediyor. Dükkanların tahliyesinin ardından yıkımları gerçekleştirilerek ve Bursa'ya vizyon kazandıracak Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelinin atılması için geri sayım başlayacak. 


Bursa Hayat


Geri Dön