27 / 04 / 2024

Bursa Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kapandı!

Bursa Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kapandı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıkmasının ardından faaliyete geçirilen Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü sessiz sedasız kapatıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün şubesi olarak devam edecek...



Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıkmasının ardından faaliyete geçirilen Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü sessiz sedasız kapatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından her ilde özerk kararlar ile çözüme odaklı, yerinde hizmet vererek işleri hızlandırmak için açılan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, bundan sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün şubesi olarak devam edecek. Riskli yapılarını tespit ettirmek isteyen vatandaşların da bundan böyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile muhatap olacak. Yapılar, Bakanlığa, büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlık'ça lisanslandırılacak kurum ve kuruluşlara tespit ettirilebiliyor. 


Kurulduğu günden bu yana riskli yapıları mercek altına alan Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, kentin risk haritasını çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyordu. Bursa'da riskli olduğu belirlenip tapuya başvuran yapı sayısı da 1 yıl içinde artış gösterdi. Daha önce 34 bina riskli yapı olarak belirlenirken, bu sayı 2014 yılında 72'ye yükseldi. 


Olay Bursa Gazetesi 



Geri Dön