28 / 03 / 2024

Bursa Küçükbalıklı'da kamulaştırılan binalar yıkıldı!

Bursa Küçükbalıklı'da kamulaştırılan binalar yıkıldı!

Bursa'da sürdürülen 30 metrelik yol çalışmaları kapsamında, Eski Yalova Yolu İnönü Caddesi ile Küçükbalıklı Caddesi’ni birbirine bağlayan güzergah üzerinde kamulaştırılan binanın yıkımı yapıldı.




Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Küçükbalıklı Mahallesi’nde yapılan yıkım öncesinde Çelebi Mehmet Bulvarı Altınova, Yeşilova, Küçükbalıklı ve Veysel Karani mahallelerini kapsayan 30 metrelik yol çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın yaşanılabilir bir kent olması hedefiyle gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımın her dalında yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Özellikle bu dönemde yeni yolların açılmasına büyük önem veriyoruz. Bursa kent içi trafiğini rahatlatacak ve kent içi ulaşıma nefes aldıracak olan yeni yollar halkımızın da bizden en büyük talebi. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak örnek projelere imza atıyoruz” dedi.


“İstanbul Caddesi ile Gökdere birbirine bağlanıyor”

Bursa’yı boydan boya geçen alternatif, 30 metrelik yol üzerindeki Küçükbalıklı’da bir binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Altepe, “Daha önce İstanbul Caddesi’nden batıya, Sırameşeler Soğanlı bölgesinde Çelebi Mehmet Bulvarı’nı açmıştık ve orada 250 bina yıkılmıştı. Şimdi de Yalova Yolu İstanbul Caddesi ile Gökdere arasını kamulaştırmayı sürdürüyoruz. Bu bölgede de 174 bina bulunuyor ve bunlardan 154 bina kamulaştırıldı. Sadece 20 binanın kamulaştırılması henüz tamamlanmadı. Yaklaşık 60 milyon TL bedeli, yalnızca bu alan için harcıyoruz. Buradaki çalışmalar da ilkbahara kadar tamamlanınca Yalova Yolu İstanbul Caddesi ile Gökdere arasındaki bağlantı da gerçekleşecek” diye konuştu.

Başkan Altepe, çalışmaların etap etap devam ettiğini kaydederek, “Daha önce Gökdere’den Samanlı Caddesi’ne kadar Yıldırım bölgesini de tamamlamış, en son da İnönü Caddesi’ne Eski Yalova Yolu’na kadar bağlantıyı sağlamıştık. Buradaki çalışmalarımızın tamamlanıp son 20 binanın da yıkımıyla artık caddemiz Samanlı Caddesi’nden Sırameşeler’e kadar boydan boya açılmış olacak” şeklinde konuştu.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön