28 / 03 / 2024

Bursa maytaplar kereste deposunu yaktı, evler zarar gördü!

 Bursa maytaplar kereste deposunu yaktı, evler zarar gördü!

Yıldırım ilçesinde çocukların patlattığı maytaplar nedeniyle çıktığı öne sürülen yangında bir kereste deposu tamamen yandı, çevredeki bazı evler büyük ölçüde zarar gördü




     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Duaçınar Mahallesi'ndeki Duaçınar Camisi karşısında Mustafa A'ya ait kereste deposunda çocukların patlattığı maytapların iş yerine sıçraması sonucu yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, rüzgarın da etkisiyle yan tarafta bulunan evlere sıçradı. 

     İhbar üzerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi mahalleye geldi. Büyük paniğe neden olan yangın nedeniyle bölgedeki diğer evler boşaltıldı. Bu arada Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de olay yerine geldi. 

     Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, en sevindirici şeyin can kaybının olmaması olduğunu belirterek, ''Bunlar olacak. Kazalar olur. Önemli olan can kaybının olmaması. Evleri zarar gören vatandaşlarımızı misafirhanelerimizde ağırlayacağız'' dedi. 

     Öte yandan Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopterin de katıldığı söndürme çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alındı. Kereste deposu kepçe ile tamamen yıkılırken, çevredeki bazı evlerin büyük ölçüde zarar gördüğü tespit edildi. Evleri yanan vatandaşların ise gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. 

     Yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 


Geri Dön