29 / 03 / 2024

Bursa Medikalpark'ın yeni binası Temmuz'da açılıyor!

Bursa Medikalpark'ın yeni binası Temmuz'da açılıyor!

Bursa'da 10 yıldır açılması yılan hikayesine dönen Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki dev hastane binası hizmete giriyor. Medikalpark, Fevzi Çakmak'ta 46 bin metrekarelik hastane binasını temmuz ayında hizmete sokmayı planlıyor.



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden kiralama hakkını Vatan Hastanesi'ni kuran Azmi Ofluoğlu'nun son sağlık şirketi Üniversal Grup altındaki Asbodrum şirketi ile anlaşarak alan Medikalpark, Fevzi Çakmak'ta 46 bin metrekarelik hastane binasını temmuz ayında hizmete sokmayı planlıyor.


Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne 25 milyon lira gecikme cezası ödeyen Medikalpark, 50 milyon liraya yakın yeni cihaz ve taşınma yatırımını da gerçekleştirerek Emniyet Müdürlüğü karşısındaki dev binada hem sosyal güvenlik kurumu hastaları hem de A plus özel müşterilere ayrı konseptlerde hizmet verecek. Şehreküstü'deki çok katlı binayı boşaltma kararı alan Medikalpark yönetimi, 750 olan personel sayısını da 900'e çıkartacak. 


Fevzi Çakmak'taki 46 bin metrekarelik alanda A plus müşteriler için 7 yıldızlı otel konforunda VIP hizmet planlanıyor. Medikalpark yönetimi, yeni hastane için ameliyatsız beyin tümörü tedavisi sağlayan gama life cihazı ile PAD CT gibi ileri derece kanser tedavi ünitelerini devreye alarak SGK'nın masrafları karşıladığı kanser tedavisi alanında da hizmet verecek.


Modern tüp bebek ve fizik tedavi gibi birimler de yeni hastanede hayata geçirilecek. Hedef kitlenin sadece Bursa'daki hastalar değil, Güney Marmara ve bölgeye yurt dışından gelen sağlık turizmi üyeleri olduğu öğrenildi. Bu sebeple Medikalpark yeni hastane için 50 milyon liralık yatırımı da gözden çıkarttı.


Mevcut hastanesinin 3 katı büyüklüğündeki 46 bin metrekare kapalı alanı olan yeni hastane binasında 300 yatak, bin araçlık otopark, 200'den fazla poliklinik hizmet verecek. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön