20 / 04 / 2024

Bursa Mehmet Akif Ersoy Mahallesi hizmet bekliyor!

Bursa Mehmet Akif Ersoy Mahallesi hizmet bekliyor!

Mehmet Akif Mahalle Muhtarı Bilal Pamuk, eski bir mahalle olmamıza rağmen mahallemiz hiçbir şekilde ilerlemedi. Mahallemizdeki binaların imarı yok bu bakımdan da bir hizmet istediğimizde imar bahane ediliyor.



Bursa Mehmet Akif Mahalle Muhtarı Bilal Pamuk, eski bir mahalle olmamıza rağmen mahallemiz hiçbir şekilde ilerlemedi. Mahallemizdeki binaların imarı yok bu bakımdan da bir hizmet istediğimizde imar bahane ediliyor. Yeni kurulan mahallelere bakıyorum bir de bizim mahalleye bakıyorum arasında birçok fark görüyorum diyen Pamuk, yetkililer artık bizim mahallemizi de unutmasın dedi. 


Şenol İlhan: Mehmet Akif Mahalle Muhtarı Sayın Bilal Pamuk Bursa Haber Gazetesi olarak sizi kısaca tanıyabilir miyiz? 


Bilal Pamuk: 1963 yıhnda Tokat'ta doğdum. 1966 yıhnda buraya yerleştik. 

Küçüldüğümüzden beri buradayız. Bu mahalle 4 hane olarak kuruldu. Ne Bağlarbaşı vardı ne de Beşevler vardı. İlkokulu okumak için Hürriyet'e gittik. 20 sene biz çanım- çiğnedik okula gitmek için. Soma bu yollar yapıldı. Ama mahallemizdeki hizmet aralığına bakıldığında yine hizmet alamıyoruz. Sıkıntılarımız bu konuda büyük. 


" YILLARDIR MEHMET AKİF MAHALLESİNE BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI"

 Şenol İlhan: Saym Bilal Pamuk Mehmet Akif Mahallesi muhtarı olarak mahallenizin sıkıntılarından biraz bahseder misiniz? 

Bilal Pamuk: Burada imar yok her yer kaçak. Burada bir tane bile imarlı ev yok. 

Belediye ye hizmet almak için dilekçe verdiğimizde imar yok diyor. İmarı kim çıkaracak? Ben mi Çıkaracağnn? Yetkililer çıkaracak. Ben burada bütün sıkıntıları talepleri Belediye'ye bildiririm. 


Yapmazsa onun ayıbı. Sokağın yarısında doğalgaz var, yansında yok. Yansında kanalizasyon var, yansında yok. Dilekçelere cevap olarak, Doğalgaz olan yerler imar kapsamı alanında gözükmektedir. Olmayan yerler ise tarım alam olarak gözükmektedir. Hak ettiğimiz bu mu? Arka taraftaki sokaklarımız çamur içinde. 5 sene zarfın da sağ olsun Osmangazi Belediye Başkanımızı telefonla aradım. Bana '360 trilyondan bahsederek, ben imarsız birçok yeri arsa yaptım ve ceza ödedim dedi. Gerekçelerimiz var. Biz kapakları incelettik.' dedi. Ben iddia ediyorum 5 sene zarfında Osmangazi Belediyesi'nin bir arsası yok. Osmangazi Belediyesi'nin 5 sene zarfında Mehmet Akif Mahallesi'ne bir çivisi dahi yoktur. Burada İşlek bir caddeye vatandaşlarımız 2004 yıhnda dükkân açmış. Vatandaşlarımız ruhsat istiyor. Belediye imar yok, ruhsat veremem diyor. Biz sürekli bu sıkıntıları yaşıyoruz. 

Şenol İlhan: Saym Bilal Pamuk eskiden bu mahallenin ismi Mutlular Mahallesiydi. Mutsuz olduğunuzdan dolayı mı mahallenizin ismi değişti? 


Bilal Pamuk: Eski muhtarlar değiştirmişler. Ama genel merkezlerde halen eski adını da sürdürmektedir. Şu anda Mehmet Akif Mahallesi olarak geçmektedir. 


Şenol İlhan: Saym Bilal Pamuk 2014 yılı seçimlerinde yeniden muhtarlığa aday mısınız? 

Bilal Pamuk: Hayır yeni dönemde muhtarlığa aday değilim. Vatandaş diyor İd muhtar konuşmadı. Ben burada ki soiTinlan yetkililere bildiriyorum. Şimdi kentsel dönüşüme mi gideceğiz. Bizde bilmiyoruz. Yetkililer bize de bilgi vermiyorlar. Mahallenin alt yapısıyla ilgili büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Vatandaş evini tadilat yaptıracak veya boya yapacak yapamıyor. Çünkü yarın ne olacağı belli değil. Acaba gidecek miyiz? Ne olacak, böyle bir sıkıntı da var. 


"BİZE VERİLEN SÖZLER ARTIK BOŞ ÇIKMASIN" 

Şenol İlhan: Saym Bilal Pamuk biliyoruz İti yerel seçimler yaklaşıyor. Belediye Başkan adaylarının ne gibi projelerle sizi gelmelerini istersiniz? 


Bilal Pamuk: EM, yüreği dolu gelmesini istiyoruz. Hep ağzıyla geldiler, söz verdiler, gittiler. Bugüne kadar bir sözünde duran, babayiğit görmedik. 


Şenol İlhan: Saym Bilal Pamuk Mehmet Akif Mahalle Muhtarı olarak Mehmet Akif Mahallesi halkına neler söylemek istersiniz? 


Bilal Pamuk: Ben halkımdan çok güzel oy aldım. Sağ olsunlar. Onlar bizi seçtiler. 


Ama ben şu an onlaıı mahcup etmiş gibi gözüküyorum. Ama ben elimden geleni yaptım. Belediye Başkanımız hizmet etmediğinden dolayı biz bir iş yapamadık gözüktük. Ama bizim elimizde değildi. Ben kimlik hayatımda kendi ayaklarının üstünde duran, sosyal bir inşamın. Halkın taleplerini yetkililere ilettiğimiz halde, bu kadar, sıkıntılarımız olduğu halde Büyükşehir Belediye Başkanımızdan yine Allah razı olsun kendisi bazı eksiklerimizi tamamladı. 

Şenol İlhan: Saym Bilal Pamuk Büyükşehir Belediye Başkam Saym Recep Altepe mahallenize ne gibi yardımlarda bulundu? 


Bilal Pamuk: Kulübümüze yardımda bulunuyor. Camimize hizmetlerde bulundu. Nilüfer'e alt geçit talebimiz oldu bu konuda da bizi boş göndermedi. Büyükşehir Belediyemizle bizim hiçbir sıkıntımız yok ama Osmangazi Belediyemiz bizim mahallemize hizmette bulunmuyor. Belediye Başkanlarımız hep gelip gidiyor bu mahalleyi görmezden gelerek bakalım biz nereye kadar gideceğiz. 


Şenol İlhan: Mehmet Akif Mahalle Muhtan Saym Bilal Pamuk Bursa Haber Gazetesi olarak bize zaman ayırdığınız için size çok teşekkür ederiz. 


Bilal Pamuk: Ben de Bursa Haber Gazetesine çok teşekkür ederim. 


Bursa Haber


Geri Dön