26 / 04 / 2024

Bursa Molla Arap Camii restore edilecek!

Bursa Molla Arap Camii restore edilecek!

Tire'de tarihi yapılara yönelik seferberlik yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Osmanlı döneminin en önemli yapıları arasında gösterilen Molla Arap Camii'ni restore etmek için ön protokol imzalandığını söyledi.



Tire'de tarihi yapılara yönelik seferberlik yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 16'ncı yüzyıl Osmanlı döneminin en önemli yapıları arasında gösterilen "Molla Arap Camii"ni restore etmek için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile ön protokol imzalandığını söyledi. Çiçek'in daveti üzerine ilçeye gelen Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Molla Arap Camii'nde incelemelerde bulunduktan sonra söz konusu eserin tekrar ayağa kaldırılması amacıyla Tire Belediye Başkanı Çiçek ile anlaşma imzaladı.


Belediye meclisi onaylayacak

Belediye Meclisi'ne onaylanması için sunulacak olan ön protokol, meclisten vize aldığı takdirde çalışmalara hemen başlanacak. Tire'ye güzel ve ihtişamlı eserleri yeniden kazandırmak, kentin tarihi dokusunu ön plana çıkarmak için büyük gayret sarf ettiklerini ifade eden Çiçek, "Molla Arap Camii'ni Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Tire Belediyesi olarak elbirliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız. Kısa sürede tarihi cami eski ihtişamlı görüntüsüyle yeniden aramızda olacak. Bizler sözleşmemizi yaptık. Şimdi meclisimize sunup kabul edilmesini talep edeceğiz. Kabul edilir diye de umuyoruz. 16. yüzyılda Osmanlı devleti tarafından yapılan bu tarihi eser, kentimizin bu bölgesine çok farklı bir hava katacak. Hep birlikte geçmişimize ve tarihimize sahip çıkacağız" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön