16 / 04 / 2024

Bursa Mudanya'da 945 bin TL'ye icradan satılık villa!

Bursa Mudanya'da 945 bin TL'ye icradan satılık villa!

T.C. Mudanya İcra Müdürlüğü, Bursa ili Mudanya ilçesi Bademli mahallesi Düzler mevkiinde bulunan üzerinde villa bulunan arsayı 945 bin TL'den satışa çıkardı. İlk satış, 20 Aralık 2011 Salı günü 11:30-11:40 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;

T.C. Mudanya İcra Müdürlüğü TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İL NI

Dosya No: 2011-224 Talimat Örnek No : 27*

İpotekli olup satılmasına karar verilen taşınmazın açık artırma suretiyle satışı yapıla-caktır.

TAPU KAYDI: Bursa ili, Mudanya ilçesi, Bademli Mahallesi, Düzler mevkii, 104 ada, 8 parsel, yüzölçüm : 800,04 m2, ana taşınmaz nitelik arsa (fiili durumda üzerinde villa bulunan) olan taşınmaz

İMAR DURUMU : Satışa konu taşınmaz imar planı içinde 1/1000 ölçekli imar uygulaması yapılmış halinde üzerinde bodrumla birlikte 3 katlı ruhsatlı villalar bulunmaktadır. Mudanya Belediyesinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 02.02.2011 tarih 257 sayılı yazı ekinde verilen imar durumu belgesine göre, taşınmazın imar durumunun, Ayrık Nizam 2(iki) kat ve maksimum H= 6,50 m yüksekliğinde, ön bahçe mesafeleri 5.00 m, yan bahçe mesafesi 3,00 m olarak, yapı yapma müsaadeli olup, KAKS'ı da 0.30 olduğu belirtilmektedir.

HALİHAZIR DURUMU : Satışa konu villanın fiili adresi;Bademli Mahallesi 20. Sokak No:44 Çeşa Evleri Mudanya'dır. Taşınmaz tapu da her ne kadar arsa gözükse de üzerinde dubleks villa bulunmaktadır. Villanın bahçe düzenlemesi çok iyi şekilde yapılmış olup çim-lendirilmiştir. Bina, bodrum kat, Zemin kat, normal kat olmak üzere üç kat olarak inşaa edilmiştir. Satışa konu villa aynı tipte yapılmış villalardan oluşan sitenin içinde bulunmaktadır. Hali hazırda kullanılmaktadır. Taşınmazın çevresinde çok güzel villa yapılaşması bulunmaktadır. Binanın Bodrum katı brüt olarak 120,00 m2, Zemin katı 130,00 m2, Normal katta 115,00 m2 olmak üzere toplam brüt alanı 365,00 m2 olup, bina net olarak toplam; 335,00 m2 dir. Bodrum Kat;

Bu katta geniş bir salon, mutfak, 2 oda, antre, banyo, kazan dairesi, Türk hamamı ve bu bölümün içinde sauna bulunmaktadır. Türk hamamı bölümünde 1.sınıf jakuzi bulunmaktadır. Salon yerleri laminant parke kaplıdır. Odaların, mutfağın, antrenin, merdivenin yerleri seramik kaplıdır. Banyonun, Türk hamamı bölümünün yerleri mermer kaplıdır. Mutfakta çimson tezgah bulunmaktadır. Mutfak dolapları kaliteli malzemeden yapılmıştır. Bu katta iç kapılar Amerikan kapıdır. Zemin Kat; Bu kata girişte çelik kapı bulunmaktadır.Giriş holünün yerleri birinci sınıf seramik kaplıdır. Bu katta salon, antre, oda, mutfak ve wc bulunmaktadır. Mutfak.yerleri 1. sınıf ekstra lüks mermer kaplı olup, ekstra ithal mermer mutfak tezgahı ,ve dolapları bulunmaktadır. Mutfak oldukça iyi malzemeler kullanılarak tasarlanmış ve oluşturulmuştur. Girişin solundaki oda yerleri 1.sınıf ahşap parke kaplanmıştır. Salonda bir basamak yüksekliğinde kademe bulunmaktadır. Salonun yerleri laminent kaplıdır. Salonun tavanlarında kartonpiyer motif ve yukarıdan bakılması amacı ile galeri boşluğu bulunmaktadır. Galeri boşluğunun önünde ve merdiven korkuluğunda ferforje işlemeli korkuluk bulunmaktadır. VVc'nin yer ve duvarları seramik kaplıdır. Mutfak tezgahı granit ve kaliteli mutfak dolabı bulunmaktadır. Mutfak önünden direk bahçedeki terasa ve bahçeye çıkılabilmektedir. Pencere doğramaları pvc doğramadan yapılmıştır. Normal Kat; Bu katta 3 adet oda, antre, banyo, wc bir adet balkon bulunmaktadır. Oda tabanları laminent parke kaplıdır. Odanın birinde ebebeyn banyosu, giyinme bölümü bulunmaktadır. Ebebeyn-banyosunda Küvetli duşakabin, lavabo tezgahı, klozet bulunmaktadır. Yine odanın birisinde giyinme bölümü ve balkon bulunmaktadır. Katta bulunan diğer banyonun yer ve duvarları seramik kaplıdır. Banyoda Küvetli duşakabin, lavabo tezgahı, klozet bulunmaktadır.

Taşınmazın muhammen bedeli 945.000,00 TL olup bu bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır.

İİK127.Mad.Göre Satış İlanın Tebliği: Adresleri tapu kaydında mevcut olmayan ve tebliğ imkansızlığı nedeniyle tebligat yapılamayan alakadarlara işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

Satış Gün ve Saatleri: Birinci satış günü 20.12.2011 tarihinde, saat 11:3011:40 arasında Mudanya İcra Müdürlüğü'nde ( Yeni Belediye iş Merkezi Kat:5 Mudanya) İkinci satış günü 30.12.2011 tarihinde aynı yer ve saatte,

Satış şartları:

1- Birinci artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz banka teminat mektubunu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. İhale damga vergisi, tapu harç ve masrafları ile mevzuatın öngördüğü oranda K.D.V. ihale alıcısına aittir. Tellaliye harcı ve Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin

2011/224 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur, (ilk m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

B:70061

İlan için tıklayın!


Geri Dön