29 / 03 / 2024

Bursa Muradiye Devlet Hastanesi taşınacak!

Bursa Muradiye Devlet Hastanesi taşınacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Devlet Hastanesi'ni başka bir yere taşıyacak. Hastanenin, Eski Tütün Depoları arazisi konut yapımı yerine taşınması planlanıyor.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Muradiye Devlet Hastanesi'nin konumuyla ilgili olarak "Hastane kent içi trafiği kilitliyor, o yüzden biz bu hastaneyi daha uygun bir bölgeye taşımaya karar verdik. Samanlı'da daha önce planlanan ama uygulanamayan şehir hastanesi alanının bir kısmı tahsis edilebilir" sözleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Eleştirilerden biri MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın'dan geldi. 


Aydın şehrin göbeğindeki bir hastanenin yerinin illa değiştirilecekse, bunun diğer bir ilçede hastane yeri aramanın etik bir davranış olmadığını savunarak hastanenin yeni yeri konusunda MHP gurubu olarak önerge verdiklerini hatırlattı. 


'KONUT YERİNE DEMİRTAŞ'A TAŞINSIN'

Aydın, "Demirtaş Yolu üzerindeki 83 bin metrekare alana sahip Eski Tütün Depoları arazisi konut yapımı yerine, taşınması gündemde olan devlet hastanesi olarak kullanıma açılabilir mi? Daha önce 2 kez ihaleye çıkan fakat vazgeçilerek TOKİ'ye devredilen arazi konut, ticaret, sağlık ve park alanı olan merkezi idare tarafından planlanmıştır. MHP Osmangazi Belediye Meclis Grubu olarak geçtiğimiz yıllarda yerel ve genel iktidarı elinde bulunduran AKP yönetim erklerinin bu araziye müdahil olarak kamu adına kullanılmasını teklif etmiştik. Bu teklif ve çağrımızı tekrar Bursa kamuoyuna arz ediyoruz" dedi.



Bursa Kent


Geri Dön