28 / 03 / 2024

Bursa Murat Hüdavendigar Bulvarı yıl içinde tamamlanacak!

Bursa Murat Hüdavendigar Bulvarı yıl içinde tamamlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 30 metrelik yolda Çelebi Mehmet Bulvarı’nın devamında, Altınova Mahallesi’nde açılan Murat Hüdavendigar Bulvarı’nın bu yıl içinde tamamlanacağını söyledi.




Bursa’yı eserleriyle geleceğe taşırken kent içi ulaşıma da nefes aldıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 30 metrelik yol 2. etabı çalışmalarının sürdüğü Osmangazi İlçesi Altınova Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı incelemede, Beşyol ile Altınova arasında yürüyen ve vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Altepe, kent içi ulaşımın köklü çözümlerle rahatlayacağına işaret etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent olması için çalışmalarını hızla sürdürdüğünü belirten Başkan Altepe, 30 metrelik yolda Çelebi Mehmet Bulvarı’nın devamında açılan Murat Hüdavendigar Bulvarı’nın bu yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Başkan Altepe, kent içi trafiği rahatlatacak radikal çözümler ürettiklerini ifade ederek, “Kağıt üzerinde bulunup uygulamada olmayan yolların açılmasına önem veriyoruz. İşte bunlardan biri olan Çelebi Mehmet Bulvarı’nı tamamlamıştık. Bursa’yı boydan boya geçen bu alternatif yolun, Yalova Yolu İstanbul Caddesi ile Gökdere arasındaki Murat Hüdavendigar Bulvarı’nın da kamulaştırması sürüyor” diye konuştu.


Son 10 bina da yıkılacak

Çelebi Mehmet Bulvarı’nın 1,5 km olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Murat Hüdavendigar Bulvarı, Yalova Yolu ile Gökdere arasında 2,5 km ve Çelebi Mehmet Bulvarı’nın devamı oluyor. Osmangazi İlçesi’ndeki bu yeni bulvarımızda 160 bina vardı. Kamulaştırma işlemleri bitti, paraları ödendi, 66 milyon TL (66 trilyon) ödeme yapıldı ve halen son 10 binanın tahliyesi yapılıyor, birkaç gün içinde onlar da yıkılacak. Böylece Gökdere ile Soğanlı Alemdar bölgesine kadar ana arter açılmış oluyor” dedi.


İki bulvar Beşyol kavşağı ile bağlanacak

Yalova Yolu üzerinde ihaleye çıkılan Beşyol Köprülü Kavşağı ile iki bulvar arasında bağlantı sağlanacağını ifade eden Başkan Altepe, “Mevcut  Ankara  Yolu’na da Yakın Çevre Yolu’na da alternatif olacak, Bursa’nın tam ortasından geçen yeni bir bulvar kazanıyoruz. Çelebi Mehmet Bulvarı’ndan sonra artık Murat Hüdavendigar Bulvarı, devamında da Yunus Emre Bulvarı ile Samanlı Yolu’na kadar bağlanacak. Bu çalışmalarla Yıldırım Samanlı Bulvarı’ndan Soğanlı ve Alemdar’a kadar ana arter açılmış oluyor. Artık son düzenlemeler ve tretuvar çalışmaları yapılıyor. Yol, kendini göstermeye başladı. Ortalama 5-6 metrelik sokak ve caddelerin bulunduğu bu alan, çalışmaların ardından 40 metrelik bir bulvar olarak vatandaşlara hizmet verecek. Bursa’mıza da hayat katacak güzel bir dönüşüm olacak” şeklinde konuştu.


“Bursa’yı yıkarak güzelleştiriyoruz”

“Her zaman söylüyoruz. Bursa yıkarak güzelleşiyor ve yıkarak Bursa’yı tekrar yaşanabilir hale getiriyoruz” diyen Başkan Altepe, Çelebi Mehmet Bulvarı’nın Murat Hüdavendigar Bulvarı ile bağlantısı tamamlanınca Yıldırım ve Osmangazi’yi Acemler’e kadar bağlayarak hem Ankara  İzmir  Yolu’na hem de Yakın Çevre Yolu’na alternatif olacağını belirtti. Murat Hüdavendigar Bulvarı’nın bu yıl tamamlanacağını kaydeden Başkan Altepe, “Yeni bulvarımız birkaç ay içinde Bursa halkının kullanımına sunulacak. Çelebi Mehmet Bulvarı ve Murat Hüdavendigar Bulvarı, Beşyol’da yapılacak yonca şeklindeki köprülü kavşakla birlikte bütünleşmiş olacak. Artık şehir, Ankara İzmir ve Çevre yolları kullanılmadan boydan boya kat edilebilecek. Bursa kent içi ulaşımına büyük katkı sağlayacak, nefes aldıracak güzel bir proje kente kazandırılıyor” açıklamasını yaptı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön