26 / 04 / 2024

Bursa Namık Kemal Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Bursa Namık Kemal Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm krizi çözülüyor.Namık Kemal Mahallesi'nde daha fazla pay isteyen 7 hissedar yüzünden askıya alınan dönüşüm projesi başlıyor. 'İnatçı hissedarlar' projede yer alamayacak...



Namık Kemal Mahallesi'nde daha fazla pay isteyen 7 hissedar yüzünden askıya alınan dönüşüm projesi başlıyor. 'İnatçı hissedarlar' projede yer alamayacak.


Bursa Büyüksehir Belediyesi'nin yeni yapılan hizmet binasının karşısında yasanan kentsel dönüşüm krizi çözülüyor. SABAH BURSA'nın "İstanbul'un Fikirtepesi" başlıklı haberi üzeri üzerine konuşan müteahhid firma Özçeliksan İnşaat'ın sahibi Osman Çelik projenin 15 gün içinde start alacağını duyurdu. Daha fazla hisse isteyip anlasmaktan vazgeçen ev sahiplerinin projeden muaf tutulacagını belirten Çelik "Benim üzüldügüm konu böylesine modern bir proje ve Büyüksehir belediyemizin görkemli hizmet binasına buradaki toprak evin gölge düsürmesi oluyor" dedi. Bölgeye kapalı otoparkı, yüzme havuzu, güvenligi olan bir sosyal yasam projesi hazırladıklarını ifade eden Çelik "Müteahhit olarak evsahiplerine Bursa ortalamasının çok üzerinde bir oran verdik. Ama öyle zannediyorum ki insanların kentsel dönüsümün farkında olmamaları ve komsuların birbirilerine kıskançlık duyması anlasmazlık dogurdu" diye konustu. 


'DÖNÜŞÜM İYİ ANLATILMALI' 

Namık Kemal Mahallesi'nde yasadıklarını Istanbul Fikirtepe'de yasananlara benzeten Çelik, kentsel dönüsümün engellenmesine yönelik bir girisimin basarılı olamayacagını ifade ederek sunları söyledi: "Kentsel dönüsümün faydaları belediyelerce vatandaslara çok iyi anlatılmalı. Çünkü sehir merkezindeki bu görüntü ne Osmangazi'ye ne de Bursa'ya yakısıyor. Bu ve buna benzer projelerin engellenmemesi adına, ada bütünlügü içerisinde metrekare sartı aranmaksızın 1/3'ü 2/3'e baglamakla kentsel dönüsümün önündeki bu sorun asılmıs olur. Yeni Fikirtepe örnekleri de yasanmaz." 


OSMANGAZİ'NİN İLK ÖZEL DÖNÜŞÜMÜ

Dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Osman Çelik "Biz bu projeyi o ada için yani 10 bin metrekare için komple düşünüyorduk. Fakat bazı yer sahipleri ilk görüşmelerdeki sözlerini tutmadılar. Biz de yaklaşık 8 bin metrekare için bu projeyi hazırladık. 15 gün sonra temelimizi atıp, Allah izin verirse kısa zaman içinde de bitirmeyi planlıyoruz. Böylelikle Bursamızın ve Osmangazimizin ilk özel kentsel dönüşüm çalışmasını biz yapmış olacağız. Bu çalışma hem bölge için hem de kentimiz için örnek teşkil edecek" diye konuştu.


Tuna Çam/ Sabah  


Geri Dön