26 / 04 / 2024

Bursa Nilüfer'de sanayi bölgeleri tek çatı altında toplanacak

Bursa Nilüfer'de sanayi bölgeleri tek çatı altında toplanacak

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçe Belediyesi, Hasanağa, Kayapa ve Akçalar sanayi bölgelerini "Batı Organize Sanayi Bölgesi" adıyla tek çatı altında toplamak için ilk adımı attı



Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Hasanağa, Kayapa ve Akçalar sanayi bölgelerinin yöneticileriyle Alaattinbey Hizmet Binası'nda bir araya geldi. Bozbey, Hasanağa Sanayi Bölgesi Başkanı Ahmet Sezgi Erceiş, Akçalar Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Cevdet Yüce ve Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ayhan Korgavuş ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, üç sanayi bölgesini birleştirerek tek çatı altında toplamaya kararlı olduklarını söyledi.

Amaçlarının bu sanayi bölgelerini tek OSB çatısı altında toplamak olduğunu ifade eden Bozbey, şunları kaydetti: "Bunun için de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile bizzat görüşmeleri ben sürdüreceğim. Daha sonra da bölgede bölünmüşlüğü ortadan kaldıracak olan 'Batı OSB' projesini hayata geçireceğiz. Teknik olarak da idari olarak da birbirine yakın olan bu sanayilerin, tek bir yönetim altında birleştirilmesi hem ekonomik olacak hem de işlerin daha sağlıklı yürütülmesini sağlayacaktır." Bozbey, bölgeye acil olarak arıtma tesisinin yapılması gerektiğine
dikkati çekerek, "Her sanayi bölgesinin ayrı ayrı arıtma tesisi yapması da doğru değil. Üçünün bir araya gelerek tek bir arıtma tesisi ile daha ekonomik bir tesis kurmayı planlıyoruz. Bu konuda herkes elini taşın altına koyacak. Ayrıca bölgedeki tarım arazilerinin korunması için de gerekli çalışmaları şimdiden başlattık" diye konuştu.

Bölgenin sorunlarının çözümü için Valilik, İl Özel İdare, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Orman Bölge Müdürlüğü ve bölgedeki diğer resmi kurumlarla birlikte Ramazan Bayramı sonrası tekrar bir araya geleceklerini ifade eden Bozbey, sorunları ortak akılla hep birlikte çözeceklerini bildirdi.
AA


Geri Dön