25 / 04 / 2024

Bursa Nilüfer'e 2 kule daha geliyor!

Bursa Nilüfer'e 2 kule daha geliyor!

Geçmişte, çok katlı gökdelenlerin tarihi dokuya sahip Bursa`nın silüetini bozduğu tartışıldı.Yakın geçmişte, kentimizde buna örnek gösterilebilecek çok sayıda yapı var. Bursa`nın batısında yeni yeni kuleler, projeler ortaya çıkmaya başladı.



Geçmişte, çok katlı gökdelenlerin tarihi dokuya sahip Bursa`nın silüetini bozduğu tartışıldı.Yakın geçmişte, kentimizde buna örnek gösterilebilecek çok sayıda yapı var.

Fakat, gelişen, değişen ve hızla büyüyen Bursa`nın batısında yeni yeni kuleler, projeler ortaya çıkmaya başladı.

Bunlara şimdi iki kule daha eklendiğini öğrendik.

Geçtiğimiz akşam bazı gazeteci dostlarımızla Crowne Plaza Otel`in sahiplerinden Murat Öztimur`un davetiyle akşam yemeğinde buluştuk.

Yemekte Otel Genel Müdürü Mehmet Kalyoncu`dan Bursa turizminde gelinen son noktayı dinledik.

Kent merkezinde belediye`ye ait mülklerin satışıyla birlikte lüks konut olarak adlandırılan rezidanslar bir biri ardına yükseliyor.

Sohbet sırasında Öztimurlar`ın otel yatırımından sonra şimdi de bitişikteki rezerv arsalarına iki adet 19 katlı yeni gökdelen yatırımına soyunduklarını öğrendik.

Ancak bunlar iş merkezi kullanımlı kule olarak inşaa edilecek.


Projede Sözüneri imzası...

İş adamı Öztimur, kulelerin projesini, son dönem Bursa`da çoğu belediye ve özel mülk yatırımında imzası bulunan ünlü mimar Hasan Sözüneri`nin çizdiğini söyledi.

Nilüfer`de son dönem Odunluk bölgesinde çok katlı yapılarda artış var. Bunlara şimdi Öztimurlar`ın yapacağı iki kule daha eklenecek.

Kentin turizm tablosunu da Kalyoncu`dan dinledik.

Yakın geçmişte FİFA`ya 3 bin/gece yatak konaklaması sağlamış otel olarak Bursa`da yeni organizasyonlar ve yatırımların geldiğini anlatıyor.

Önümüzdeki günlerde Dubai Turizm Fuarı`na bizzat kendisini gideceğini söyleyen Kalyoncu, burada oteli, SPA`yı ve kentin diğer avantajlarını tur operatörlerine anlatacağını aktardı.

Kalyoncu ayrıca, önümüzdeki günlerde uluslararası büyük bir otomotiv şirketinin Bursa`daki yatırımını yenileyeceğini ve yaklaşık 2 bin/gece yatağı bulacak konaklama ihtiyaçlarını da kendi otellerinden karşılayacaklarının altını çizdi.

Bir not daha aktaralım.

1,5 yıl önce hizmete açılan Bursa`nın en yeni otellerinden Crowne Plaza geçtiğimiz yılı yüzde 60 doluluk oranıyla kapatmış.

Demek ki, Bursa`da otel fazlalığı yok.

Aksine, yeni yeni oteller de yapılıyor.

Örneğin, Kent Meydanı kavşağında Can Alüminyum arsasına da Holiday Inn Expres Oteli inşaatına başlandı.

 

Bosna kasabı gibi

Geçtiğimiz günlerde komşu Suriye`den ajanslara düşen vahşet fotoğrafları hepimizin içini burktu.

İnsanlığımızdan utandık.

90`larda Sırp kasap Slobodan Miloseviç`in Bosna Hersek`teki Müslüman Boşnakları katlettiği yılları hatırlatan görüntülerin benzeri şimdi Suriye`den yansımaya başladı.

Fotoğraflar Suriye lideri Beşar Esed`in de tıpkı Miloseviç gibi kendi ülkesinde kendi halkına karşı soykırıma kalkıştığının kanıtıydı.

Bosna`ya geç müdahalele eden ve on binlerce Boşnak`ın ölümüne seyirci kalan uluslararası toplum, Suriye`ye de aynı taktiği uyguluyor. Oyalıyor, seyrediyor.

Oysa, eli kanlı kasap Esed`in de yakalanıp savaş suçlusu olarak yargılanması gerekmez mi?

Türkiye`nin anamuhalefeti ise halen, iç siyaset pahasına, eline halkının kanı bulaşmış diktatörü destekler görünümde.


İhsan Aydın / Olay Bursa


Geri Dön