29 / 03 / 2024

Bursa Orhaneli Kavşağı genişletiliyor!

Bursa Orhaneli Kavşağı genişletiliyor!

Bursa’nın her alanda ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle raylı sistem, köprü ve kavşak, yeni yollar ve yol genişletme çalışmalarına hız veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunun sorun haline geldiği mevcut yollar da yeni düzenlemeler gerçekleştiriyor.




Bursa’nın her alanda ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle raylı sistem, köprü ve kavşak, yeni yollar ve yol genişletme çalışmalarına hız veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunun sorun haline geldiği mevcut yollar da yeni düzenlemeler gerçekleştiriyor. Şehit içi trafiği olumsuz etkileyen en önemli kavşaklardan biri olan Orhaneli kavşağındaki yığılma da pratik uygulamalarla ortadan kaldırılıyor. Özellikle  İzmir  yolu gidiş istikametinde batçığı kullanmayıp, Orhaneli Kavşağı’nı kullanacak araçların neden olduğu yoğunluk, şerit genişletme çalışması ile ortadan kaldırılacak. Bunun yanı sıra kavşak ortasındaki göbek de kaldırılarak,  Ankara  yolu üzerindeki Polis Okulu Kavşağı’nda olduğu gibi aynı anda çok daha fazla araca geçiş yapma imkanı sağlayacak şekilde düzenlenecek.


Zaman kaybına son

İzmir yolu giriş istikametinde Orhaneli Kavşağına girecek araçlar için yapılan şerit genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerek kamera sistemleri gerekse araç ölçümleri sonucunda trafikte sorun yaşanan tüm bölgelere çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Acemler, Mudanya ve Orhaneli kavşakları arasındaki trafik yoğunluğunun ortadan kaldırılması amacıyla çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Başkan Altepe, “İlk olarak Mudanya kavşağımız yenilendi ve trafiğe açıldı. Şimdi bunun bağlantı yolları ve Dikkaldırım bölgesine dönüş için kavşak düzenleme çalışması yapılıyor. Bunun yanında Orhaneli kavşağında da önemli bir yığılma oluyor. İzmir yönüne gidişte batçığı kullanan araçlarda bir sorun yok ancak Orhaneli kavşağını kullanacak araçların mevcut iki şeride daha erken girebilmesi için şerit genişletmesi yapıyoruz. Böylelikle kavşağa girecek 2 şerit daha erken ayrılmış. Bunun yanında kavşak üzerinde de düzenleme yapıyoruz. Polis Okulu Kavşağı’nda olduğu gibi ortadaki göbeği kaldıracağız. Böylelikle ışık yangında aynı anda daha fazla aracın geçişine imkan sağlanmış olacak. Bu uygulamayla Polis Okulu Kavşağı’nda olumlu sonuç almıştık. İnşallah aynı olumlu sonucu burada da alacağız. Amacımız trafikte geçirilen zamanın en aza indirilmesi” diye konuştu.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön