18 / 04 / 2024

Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi yeni binasında!

Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi yeni binasında!

Bursa Orhangazi'de yapımı tamamlanan ve hafta sonu acil servisi ile hizmet vermeye başlayan Orhangazi Devlet Hastanesi'nin yeni binası, poliklinikler ve diğer tüm servisleri ile hizmet vermeye başlıyor.



Bursa Orhangazi'de yapımı tamamlanan ve hafta sonu acil servisi ile hizmet vermeye başlayan Orhangazi Devlet Hastanesi'nin yeni binası, poliklinikler ve diğer tüm servisleri ile hizmet vermeye başlıyor. 


Hafta sonu yapılan taşınma işlemlerinin ardından hastanede ilk olarak acil servis bilimleri hizmet vermeye başlamıştı. 


Taşınma işleminin tamamlanmasından sonra ise bugünden itibaren polikilinikler ve servisler de hizmete girecek. Öte yandan minibüsler de  TOKİ  hattı ve diğer iki hat ile birlikte hastaneye yolcu taşımacılığına da başladı.



Hasan BOZBEY/Tuna Gazetesi




Haber Bursa'da Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi 25 Temmuz'dan itibaren yeni binasında hizmet v emi ey e başladı. Orhangazi'de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı 2 yılda tamamlanan ve tüm düzenlemeleri biten Yeni Hastane binası, 25 Temmuz tarihinden itibaren hizmet venneye başladı. 


Orhangazi Devlet Hastanesi nin son yapılan düzenlemelerinin ardından Orhangazi Belediyesi hastane iç yolları, çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışın alarmı da tamamladı. Orhangazi Devlet Hastanesi 23-24 Temmuz tarihlerinde taşınma işlemlerini gerçekleştirdi. 25 Temmuzdan itibaren ise hastane artık yeni binasında hizmet vermeye başladı. 


Bursa'nın Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, yapımına 2 yıl önce başlanan ve hafta sonu hizmet venneye başlayan Devlet Hastanesi'nin yeni binasını ziyaret etti. 

Başhekim Hasan Kocaefe, hafta sonu acil servis birimleri ile hastanenin hizmet venneye başladığını belirterek, "Hafta başında ise poliklinikler ve diğer birimlerimizle hizmet vermeye başladık. Hastalar ve yakınları yeni hastaneden son derece memnun. Yakında dış ünitemizi de yine aynı bina içinde toplayıp tam kapasite ile hizmet vermeye başlayacağız" dedi. 


Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Devlet Hastanesinin uzun bir sürecin ardından ilçeye kazandırıldığını belirterek, "2 yıl önce temelleri atılmıştı. Böylesine bir tesis, Türkiye'nin gücünü göstermektedir. Eski hastaneye göre 5-6 kat büyüklükte ve daha modern bir şekilde inşa edilen böyle bir hastanenin 2 yıl gibi bir zamanda hizmete girmesi bizleri memnun etti. İlçemiz son derece modern bir hastaneye kavuştu. Emeği geçen herkesi kutluyorum, ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu. 



Bursa'da Bugün


Geri Dön