26 / 04 / 2024

Bursa Orhangazi'de asfaltlama çalışmalarının yüzde doksanı tamamlandı!

Bursa Orhangazi'de asfaltlama çalışmalarının yüzde doksanı tamamlandı!

Bursa Haber Gazetesi yazarı Cihat Özkan bugünkü yazısında Bursa Orhangazi'de yapılan yatırımları ele aldı. İşte Cihat Özkan'ın o yazısı...



Fırsat buldukça çalışmalarını detaylı bir şekilde yerinde inceleyebildiğim ilçe belediyelerimizin çalışmalarına yer veriyorum. Son bir kaç ayda Orhangazi'yi neredeyse karış karış dolaştım fakat gündemden fırsat bulamadığım için yazmak bugüne kaldı.



Özellikle Neşet Çağlayan'ın göreve geldiği 2014 yılından itibaren hızlanan ilçedeki değişim dikkat çekiyor. Bütünşehir Yasası yürürlüğe girdikten sonra ilçe belediyelerinin azalan imkanları da göz önüne alındığında yapılan işler daha bir değer kazanıyor.

 

Büyükşehir'in desteği


Hakkını teslim etmek gerekir ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelirleri azalan ilçe belediyelerine bu eksikliği hissettirmemek için elinden geleni yapıyor. Hangi ilçemize gidersek gidelim mutlaka bir Bursa Büyükşehir Belediyesi imzası görülüyor. En ücra köşelerdeki köy yollarında (ki artık hepsi mahalle olarak geçiyor) bile çalışmaların yapıldığını görmek mutluluk verici. Orhangazi de bu anlamda büyükşehir belediyesinin tam desteğini alıyor.

 


İlçeye yaptığım farklı zamanlardaki ziyaretlerde sohbet etme imkanı bulduğum Başkan Neşet Çağlayan, çalışkan, sakin ve mütevazi yapısıyla dikkat çekiyor. Vatandaşlarla da samimi bir diyalog kurduğunu gözlemlediğim Çağlayan, Başkan Recep Altepe ile de çok güzel bir işbirliği sergileyerek mümkün olduğunca fazla yatırımı ilçesine kazandırıyor.

 

Dikkat çeken yatırımlar


Bu dönemde çok büyük ve bir o kadar da riskli hizmetlere başlayan Neşet Çağlayan'ın Allah yardımcısı olsun. Başkan gelir gelmez, Orhangazi'nin tamamında birden altyapı çalışmalarına başlamış ve doğal olarak ilçe halkı, bir buçuk iki yıldır toz toprak içinde kaldığından şikayet ediyor. Malum belediyecilikte en çok kaynak tüketen ve en nankör olan hizmetler altyapı yatırımlarıdır. Başkan Çağlayan'ın aktardığına göre bu çilenin sonuna yaklaşılmış. İlçenin tamamındaki asfaltlama çalışmalarının yüzde doksanı bitmiş.


 

BUSKİ'nin Bursa'daki en önemli yatırımlarından olan arıtma tesislerinden birisi de Orhangazi'de inşa edilmiş. İznik Gölü gibi eşsiz bir doğal zenginliğin korunması için bu tarihi bir hizmet olmuş.

 


Başkan Neşet Çağlayan'ın sürekli halkın içinde olması ve vatandaş öncelikli iş planı yapması Orhangazi için önemli bir kazanım. Gerçekleştirilen mahalle meclisleri toplantılarından çıkan sonuçlara göre halkın talepleriyle şekillenen çalışmalar, katılımcı yönetim anlayışının güzel bir örneği.


 

İlçede dolaşırken Bursa'da bile görmediğim türden güzel parklarla ve çocuklar için ilginç oyun gruplarıyla karşılaştım. Daha önce başka yerde örneğini görmediğim Bursaspor Parkı'na ise bayıldım. İnşallah tüm Bursa'da bu tarz temalı parklar çoğalır.


 

Orhangazi'ye yolunuz düşerse belediyenin halkın hizmetine sunduğu Nadır Sosyal Tesisleri'ne mutlaka uğrayın. İçerisinden geçen derenin sesiyle ve buz gibi suyuyla adeta cennetten bir köşe niteliğinde.   

Yıllardır atıl vaziyette duran Keramet'teki Ilıca'ya güzel bir tesis kazandırılması da planlanan çalışmalar arasında. Eğer bir de 'Keramet - Çakırlı Termal Bölgesi' hedefi gerçekleştirilirse, konumunun da avantajıyla Orhangazi ülkemizin yeni termal turizm başkenti olur.  

 

Tanıtım faaliyetleri


Bu dönemde Orhangazi'de yapılan tanıtım faaliyetleri de bir hayli zenginleştirilmiş. İlçede her yıl; zeytin, çilek, turşu ve karadut ürünleri için büyük katılımların gerçekleştiği festivaller yapılıyor.

 


Doğal güzelliğiyle göz dolduran Gürle Dağı'nda yapılan yamaç paraşütü şampiyonaları aralıksız sürdürülürken, Türkiye ralli kros yarışmaları ve atv Türkiye şampiyonası gibi ilçenin adını tüm ülkeye duyuran etkinlikler yapılıyor.


 

İlçede artan sportif faaliyetler ve çok sayıdaki spor tesisi yatırımı da parmak ısırtıyor. BUSMEK kursları, öğrencilere eğitim seti dağıtılması, sevgi marketi ve kimsesizlere sahip çıkılması gibi sosyal faaliyetler de ilçedeki dayanışma ruhunu canlı tutuyor.


 

Yeni yapılan otoyolun da merkezinde olan Orhangazi, bu dönemde gerek ilçenin, gerek büyükşehirin ve gerekse de, merkezi yönetimin imkanlarıyla yapılan yatırımlarla gözle görülür bir değişim sürecinden geçiyor.


 

Bütün bu altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra Başkan Çağlayan, kalan son iki yılda üst yapıya yönelik çalışmalarda da istediklerini yapabilirse, hem kendisi hem de Orhangazi bir dönem daha kazançlı çıkar.





Bursa Haber



Geri Dön