29 / 03 / 2024

Bursa Orhangazi'de engelliler için park ve spor alanı açıldı!

Bursa Orhangazi'de engelliler için park ve spor alanı açıldı!

Bölgede ilk defa Orhangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Engelliler Çocuk Parkı ve Spor Alanı’ düzenlenen törene hizmete açıldı.



Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Askerlik Şubesi Başkanı Piyade Yüzbaşı Gökhan Su ve meclis üyelerinin eşleri ile birlikte katıldığı törene engelliler ve aileleri de yoğun ilgi gösterdi. Siteler bölgesindeki parkın kurdelesini protokol üyeleri ve engelliler birlikte kesti. Açılıştan sonra engelliler kendilerine özel hazırlanan parkta bol bol eğlendiler. Bazıları sallanırken, bazıları kaymayı tercih etti. Bazıları engelliler de spor aletlerini denediler. Protokol üyeleri ve eşleri ise engellilerin eğlencesine ortak oldu. Özel yapılan salıncakta eğlenen engellileri sallayan Kaymakam Yurdaer ve Belediye Başkan Çağlayan da rica üzerine salıncağa bindi. Renkli görüntülere sahne olan açılışta engelliler Çağlayan ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


Açılışta konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Orhangazi Şubesi Başkanı Emrullah Akçay, göreve geldiği günden bu yana engellilerin her ihtiyacının karşılanmasına destek olan Belediye Başkanı Çağlayan’a teşekkür etti. Akçay, Engelliler Çocuk Parkı’nın bölgede bir benzerinin daha olmadığına dikkat çekerken, “Belediye Başkanımız engelliler adına ilkleri gerçekleştiriyor, engelliler ve ailelerinin derdiyle dertleniyor, sosyal hayata katılmalarına önemli katkılar sunuyor. İlgisinden dolayı bizde kendine teşekkür ediyoruz” dedi.


Hürriyet


Geri Dön