26 / 04 / 2024

Bursa Orhangazi'de mahalle meclisi toplandı!

Bursa Orhangazi'de mahalle meclisi toplandı!

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan mahalle meclisi uygulamasının beşincisinin Tekke Mahallesi'ndeki oturumuna katıldı. Açılış konuşması yapan Neşet Çağlayan 2015'te atılım ve hizmetlerin arka arkaya hayata geçeceğini belirtti.



Orhangazi'de mahalle meclisi toplandı


Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Mahalle Meclisleri ile vatandaşların karşısına çıkmaya devam ediyor. Mahalle Meclisi uygulamasının beşincisinin Tekke Mahallesi'ndeki oturumuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tekke Mahallesi Meclisi'nin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Neşet Çağlayan yaptı. 


Orhangazi'de 2015 yılının bir atılım ve hizmetlerin arka arkaya hayata geçeceği bir yıl olacağını belirten Neşet Çağlayan, "Gerek yeni eğitim kurumlarımızın bir bir hayata geçmesiyle, sağlık kurumlarımızın özellikle yeni devlet hastanemizin hizmete girmesiyle beraber Orhangazi'de otoyol ile birlikte beklenilen nüfus artışı ve canlanma beklentisi var. Bu canlandırmayı yönlendirecek Orhangazi halkının faydalanacağı hale getirmek için yine yerel yöneticiler olarak bizlerin görevi olacak. Bu konuda bir çok projeler hazırlandı, bunların tek tek süreçlerinin tamamlanması ile uğraşıyoruz. Tekke Mahallesinin üst kısmında bulunan  TOKİ  alanlarında dördüncü etabını da başlatacağız. Görüşmeler tamamlandı. Bir kaç ayrıntı halledildikten sonra önce proje ardından da uygulama projesini tamamlayıp dördüncü etap konut projesini hayata geçirerek Orhangazi'nin konut ihtiyacına cevap vermiş olacağız" dedi. 


SU FİYATLARI DÜŞECEK 


Tekke Mahallesi Meclisi'nde bir vatandaşın Buski'den gelen su faturaların tutarsızlığı ve yüksekliğinden şikayet etmesi üzerine Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, "Bu konuda bizim de bir çalışmamız vardı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kasım ayı meclis toplantısında da konu gündeme geldi. Bursa bölgesinde en düşük su faturalarının Karacabey'de olduğu ve dolayısıyla tüm ilçelerdeki su ton fiyatlarının da Karacabey'e göre düzenlenmesi kararlaştırıldı. Öyle sanıyorum ki gelecek aydan itibaren su faturaları da normale dönmüş olacak" dedi. 


MEYDAN PROJELERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ 


Orhangazi'nin meydan ve alanlar ile ilgili sıkıntıları olduğunu belirten Çağlayan, "Bu konuda Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortak çalışmalar yürütüyoruz. Gerek Marmarabirlik arsasının Orhangazi'ye kazandırılarak Meydan projesinin hayata geçirilmesi, gerekse Cumhuriyet Alanının Gazi Orhanbey Camii'ne kadar açılarak bu alanla ilgili bir meydan projemiz var. Cumhuriyet Alanın'daki kamulaştırmaları buradaki hak sahiplerini asla mağdur etmeden, onların rızasını alarak ve ellerindeki gayrımenkullerin karşılıklarını ödemek veya takas yoluyla inşallah o alanında yıkılıp bir şekilde meydana dönüşmesi ile ilgili çalışmalarımız başladı" dedi. 


MİNİBÜS GÜZERGAHI TALEBİ 


Vatandaşların Tekke Mahallesi'ııe minibüs güzergahı talebine de olumlu yanıt veren Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, bu konuyu Şehiriçi Miııibüsçüler Kooperatifi ile değerlendirip veııi bir güzergah hazırlavabileceklerini söyleyerek bu konuda zaten öncesinde de diğer eski köylerimzile ilgili de bir çalışmamız olacak. Bu çalışmayı bir bütün halinde yapacağız dedi. Çağlayan ayrıca Tekke Mahallesi bölgesinde yetersiz olan çocuk parkı ve park alanı çalışmaları da yapacaklarını sözlerine ekledi.


Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön