26 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi Kent Meydanı yıkımları protesto edildi!

Bursa Osmangazi Kent Meydanı yıkımları protesto edildi!

Bursa Osmangazi'de Kent Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi için hazırlanan proje kapsamında kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaların yıkımına başlandı. İşyerleri yıkılacak esnaflar yıkımları protesto etti.



Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Kent Meydanı'ndaki çevre düzenlemesi nedeniyle işyerleri yıkılacak esnaf, protesto için gittikleri belediye binasının önünde polisle karşı karşıya geldi. Çıkan arbedede cop ve biber gazı kullanan polis 3 kişiyi gözaltına aldı.

 

Merkez Osmangazi İlçe Belediyesi Kent Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi için hazırlanan proje kapsamında kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaların yıkımına başlandı.

 

Gelibolu Sokak'ta işyeri bulunan ve çoğu ikinci el cep telefonu satan yaklaşık 100 esnaf projeyi protesto etmek için hemen yakınında bulunan Osmangazi Belediyesi önüne giderek Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Dündar ile konuşmak istedi.

 

Belediye Başkanı Dündar, grupta yer alan üç kişi ile görüşebileceği haberini gönderdi. Bunun üzerine temsilcinin belirlenmesi için aralarında tartışan grup ile polis arasında gerginlik yaşanınca bazı kişiler polise tekme ve yumruk ile saldırdı.

 

Çıkan arbedede polis kalabalığı biber gazı ve cop kullanarak dağıtırken 3 kişi gözaltına alındı.

 

4 polis memurunun da hafif yaralandığı olayla ilgili soruşturmaya başlandı.


Cumhuriyet




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BURSA'da kentsel dönüşüm esnafı mağdur etti. Osmangazi Belediyesi tarafından Kent Meydanı'ndaki çevre düzenlemesi nedeniyle işyerleri yıkılacak esnaf dün protesto için belediye binasına gitti. Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Dündar ile konuşmak isteyen esnaf, karşısında polisi buldu. Grup  ile polis arasında gerginlik yaşandı. Çıkan arbedede polis kalabalığı biber gazı ve cop kullanarak dağıtırken 3 kişi gözaltına alındı. 4 polis memurunun da hafif yaralandığı  olayla ilgili soruşturmaya başlandı.


Sözcü


Geri Dön