26 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor!

Bursa Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor!

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli parsel sorununun çözümü için başlattığı çalışmalardan birini daha sonuca ulaştırdı. Panayır mahallesi sakinleri tapularına kavuştu.




Hızlı büyüme ile birlikte ortaya çıkan yoğun göç ve plansız yapılaşmanın getirdiği en büyük sıkıntılardan biri olan hisseli parsel sorununu, Osmangazi Belediyesi sürüyor. 


Daha önce Yenibağlar ve Küçükbalıklı gibi mahallelerde gerçekleştirilen imar uygulaması ve şuyulandırma çalışmalarının bir benzeri de Panayır mahallesinde yapıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda hisseli parsellerin bulunduğu alandaki bina sahibi vatandaşlar tapularına kavuştu. Tapu dağıtım töreninde açıklamalar yapan Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Hisseli parseller hem vatandaş, hem de belediyeler için büyük bir sorun. Bu gün, yaşadığımız bu sorunun bir kısmının da olsa çözülmüş olması çok önemli. Osmangazi’nin imarlı bir şekilde büyüyüp gelişmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.


Başkan Dündar, “Bu tür yerlerde vatandaşımıza hizmet götürebilmekte oldukça zor. Bizler, adım adım şehrimizin imarlı bir şekilde büyüyüp gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız da, şehrimizin imarlı şekilde büyüyüp gelişen bölgelerini gördükçe, tercihini imarlı yapılardan yana kullanıyor. Baktığınız zaman Osmangazi’de Hamitler, Yunuseli, Güneştepe, Demirtaş, Panayır mahallemizin bir kısmında imar planlarının uygulandığı modern bir şehir yükseliyor. Panayır mahallemizdeki hisseli parsel sorununun bir kısmı, yapılan çalışma sonucu çözüldü. İnşallah tamamını çözerek bu sorunu ortadan kaldıracağız. Bu sorun ortadan kalktığı zaman, en iyi hizmeti yine bu mahallelerimize rahatça getirebileceğiz. Hisseli parsel sorunu çözülen bu bölgemizde yeni imar yollar açarak, bölgeyi daha yaşanabilir bir hale getireceğiz. Burada en önemli konu, sorunun çözümü noktasında vatandaşlarımızın istekli olması. Sizlerin isteği, bizlerin de desteği ile bu sorunlar kısa sürede çözüme kavuşacak. Bu gün yeni tapularını alan 17 vatandaşımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.  




Osmangazi Belediyesi




Geri Dön