29 / 03 / 2024

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapılaşmaya karşı mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüren Osmangazi Belediyesi, ilçenin yeni gelişim bölgelerinden olan Yunuseli Mahallesinde kaçak olarak yapılan bir inşaatı yıktı.




Daha modem ve yaşanabilir bir Osmangazi oluşturmak adına planlı yapılaşmaya binlik önem veren Osmangazi Belediyesi, ilçedeki kaçak yapılaşmaya geçit vermiyor. Belediyeye bağlı yapı kontrol ekipleri, Yunuseli Mahallesinde yaklaşık 3 yıl önce kaçak olarak inşa edildiği için yıkılan bir binanın bulunduğu araziye, yeniden inşaat yapıldığını tespit etti. İnşaatın bulunduğu bölgeye giderek incelemelerde bulunan belediye ekipleri, henüz inşaat aşamasında olan ve her hangi izin yada inşaat ruhsatı bulunmayan kaçak binayı, iş makinesi ile yıkarak yerle bir etti. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yıkımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 

Belediye yetkilileri, vatandaşlan ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya yönelmemeleri konusunda uyarırken, kaçağa asla izin vermeyeceklerini ve mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğini belirtti. 



Bursa Kent




Haber Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Bursa Osmangazi Belediyesi, kaçak yapılaşmayla mücadeleyi de kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. Yunuseli Mahallesi'nde kaçak yapıldığı tespit edilen 2 katlı bina, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. 


YIKIM ÖNLEMİ 


Bugüne kadar kaçak yapıyla mücadele konusundaki kararlı tutumu ile dikkat çeken Osmangazi Belediyesi, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekiplerin yaptığı denetimler sırasında kaçak olarak yapıldığı tespit edilen bir bina, yıkılarak yerle bir edildi. Yunuseli Mahallesi Çınar Caddesi Ekinci Sokak'ta bulunan kaçak yapının yıkımı öncesi, çevik kuvvet ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. 


VATANDAŞA UYARI 


Herhangi bir olayın yaşanmadığı yıkımda, Osmangazi Belediyesi ekipleri, 2 katlı binayı kısa sürede yıkarak ortadan kaldırdı. Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi için adeta seferberlik ilan ettiklerini ifade eden Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların kaçak yapıya yönelmemeleri konusunda uyarılarda bulunarak kaçakla mücadelenin aralıksız süreceğini belirtti. 



Bursa Hakimiyet


Geri Dön