19 / 04 / 2024

Bursa Otomotiv Test Merkezi Yenişehir'de kurulacak!

Bursa Otomotiv Test Merkezi Yenişehir'de kurulacak!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin nisan ayı ikinci oturumu, Başkan Recep Altepe başkanlığında gerçekleşti. Bursa'ya kurulması planlanan Otomotiv Test Merkezi'nin Yenişehir'de yapılmasına ilişkin meclis kararı oybirliğiyle alındı.



Büyükşehir Belediye Meclisi'nin nisan ayı ikinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında gerçekleşti. 


Çarşamba'daki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapılan oturumda, Yenişehir'e kurulması planlanan Otomotiv Test Merkezi'ne ilişkin onay da çıktı. 2014 yılı faaliyet raporunun da kabul edildiği oturumda, BursaRay İhsaniye İstasyonu'nun yanında bulunan ve bakanlık tarafından riskli yapılar kapsamında gösterilen Nilüfer Sitesi'nin kentsel dönüşüm emsal değeri de 1.25'ten turizm imarlı yapılar standardı olan 1.75'e yükseltildi. 


DİŞLİ TREN' YOLDA 


Uludağ'da Oteller Bölgesi'ne ulaşan teleferik hattının yanı sıra dişli tren hattı için çalışmalara başladıklarını belirten Altepe, "Teleferik A.Ş. ile görüştük artık sadece teleferik yetmiyor. Teleferiğin yanında dişli tren de Uludağ'a ulaşsın istiyoruz. Biri Otosansit'ten biri Teleferik'ten olmak üzere iki proje üzerinde çalışıyoruz. Gökdere Hattı için kurulda görüşmeler devam ediyor. Planları geçti. Kiiltürpark'tan Maksem, Kuştepe, Pınarbaşı mahallelerine ulaşacak hat üzerinde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin nisan ayı ikinci oturumunda, Yenişehir'e kurulması planlanan Otomotiv Test Merkezi'ne ilişkin onay çıktı. 


MECLİS ÜYELERİNE FORMA JESTİ 


Ocak ayı toplantısında 'Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve inşaat çalışmaları son aşamaya gelen' stadyum gelirlerinin 10 yıl süreyle Bursaspor'a devredilmesi konusunda karar alan meclis üyeleri, kulüp yönetimi tarafından üzerinde isimlerinin yazıldığı 16 numaralı birer formayla ödüllendirildi. 

Başkan Altepe'ye forması, Bursaspor Elektrik AŞ Direktörü Halit Şefikoğlu tarafından takdim edildi. 


Bursa Hakimiyet



Geri Dön