25 / 04 / 2024

Bursa sağlıklı hayat merkezi açıldı!

Bursa sağlıklı hayat merkezi açıldı!

Yıldırım Belediyesi tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne devredilen yaklaşık 900 metrekare alana sahip binada Bursa’nın ilk sağlıklı hayat merkezi açıldı.



Yıldırım Belediyesi tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne devredilen yaklaşık 900 metrekare alana sahip binada Bursa’nın ilk sağlıklı hayat merkezi açıldı. Yıldırım Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan merkezde kanser erken teşhis hizmetleri, obezite polikliniği, sigara bıraktırma polikliniği, psikolojik danışmanlık hizmetleri ve gebe bilgilendirme sınıfı hizmetleri verilecek. Bu hizmetler, birimlerde çalışan 16 personel tarafından verilecek. Bunun yanı sıra Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde bir adet 79 kişilik sinema düzeninde, bir adet de 20 kişilik U düzeninde toplantı salonu bulunuyor. Bu salonlar, başta halk eğitimleri olmak üzere ihtiyaç duyulan her türlü toplantı için kullanılıyor. Merkezde hizmet gören vatandaşlar, çocuklarının hoşça vakit geçirebilmeleri için hobi ve çocuk Oyun salonu ile bilgisayar destekli kütüphaneden de yararlanacak. Sağlıklı Hayat Merkezi’nin kurdelesini kesen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kötü alışkanlıklardan uzak durmanın yolunun kendi elimizde olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, “Alıştım bir defa bırakamıyorum dememek lazım. Çünkü alışan ben olduğuma göre bırakmayı başarabilen de yine ben olacağım. Alışkanlığın gölgesine sığınmak kabul edilemez. Biz Sağlık Bakanlığı olarak burada sigarayı bırakma polikliniği ve yardımcı destek ilaçlarını ücretsiz veriyoruz” dedi.

2014 yılında 2 milyon kadına meme kanseri taraması yapıldığını ifade eden Müezzinoğlu, “Bu 2 milyon taramadan 25 bin erken kanser vakası yakalamışız. Bunların yüzde 85’ini birinci ve ikinci safhada yakalamışız. Erken teşhis önemli. Bu çok boyutlu sağlık merkezi KETEM anlamında önemli bir merkez olacak. Hastane ile övünen değil, daha sağlıklı toplum ile övünen bir ülke olmalıyız. Daha çok ilaç tüketimiyle övünen değil, daha sağlıklı beslenen ve sağlıklı nesiller yetiştiren bir toplum olmakla övünebilmek lazım” dedi.


Milliyet 


Geri Dön