26 / 04 / 2024

Bursa Şehir Hastanesi'nin temeli Nisan'da atılacak!

Bursa Şehir Hastanesi'nin temeli Nisan'da atılacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bin 355 yataklı Şehir Hastanesi'nin temelini 1 ay içerisinde atılacağı müjdesini verdi. Müezzinoğlu, BALKANTÜRKSİAD'ın 12. Sinerji Toplantısı'na Onur Konuğu olarak katıldı.



AK Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı, Canan Candemir Çelik, Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Öztürk un yanı sıra, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin'in de katıldığı toplantıda çok sayıda, STK temsilcisi ve yöneticisi de hazır bulundu. 



BALKANLAR İÇİN AYRI BİR ÖNEMİ VAR 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Balkan insanının mütevazi, merhametli ve mert olduğuna vurgu yaparak, "Atalarının geldiği topraklara ve tarihine karşı kendini sorumlu hisseden sizlerle birlikte bu gece burada olmaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu. Bursa'nın balkanlar için ayrı bir önemi olduğuna da dikkat çeken Dr. Müezzinoğlu, "Bir eli her zaman balkanlarda olan BALKANTÜRKSİAD ve BALKANTÜRK Eğitim Vakffnın çalışmalar takdire şayandır" dedi. 




YENİLENME SÜRÜYOR 

Bursa Şehir Hastanesi'nin temellerinin 1 ay içinde atılacağı müjdesini de veren Dr. Müezzinoğlu, "Sağlık konusunda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini burada anlatmama gerek yok çünkü buradaki herkes bu gelişmeleri bizzat yaşadı ve gördü. Ama biz bununla yetinmeyip, yenilenme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülke genelinde 32 bin yatak kapasiteli 216 hastaneyi en geç 2018 yılına kadar bitireceğiz. Bunun yanı sıra, 1355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi'nin temelini 1 ay içerisinde atacağımızı da buradan açıklamak istiyorum'' ifadelerini kullandı.




BALKANTÜRKSİAD'ın bir elinin her zaman Balkanlar ve Rumeli'de olduğunu söyleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, Osmanlı'nın balkanlara büyük önem vermiş olmasından bahsederek, "Osmanlı'nın balkanlarda bıraktığı en büyük miras, kardeşlik duygusudur" şeklinde konuştu. Balkanlar ve Rumeli'ye destek vererek, yardım eli uzatan STK'lara teşekkür eden Karaloğlu, BALKANTÜRKSİAD'ın da bu STK'lardan biri olduğunu vurgulayarak, "Hükümetimizin Balkanlarla olan bağlarımızı güçlendirmeye yönelik olarak yürüttüğü politikalara destek veren STK'ların olması bizleri sevindiriyor. BALKANTÜRKSİAD'ta bunlardan bir tanesidir. Bursa, balkanlara her zaman destek veren ve sahip çıkan bir şehir olmuştur" diye konuştu. 



GÖÇLE DAHA DA GÜÇLENDİK 

BALKANTÜRKSİAD'ın Bursa'ya yapmış olduğu katkılar sebebiyle kendilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, "BALKANTÜRKSİAD, kurulduğu günden bu yana sadece Bursa'ya değil, Balkan ve Rumeli coğrafyasına da katkı koyan bir STK olmuştur. Ben Bursa halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. Bursa'nın özellikli ve birikimli bir şehir olduğuna da dikkat çeken Altepe, "Bursa başta Balkanlar olmak üzere, tüm coğrafyalardan aldığı göçlerle birlikte her geçen gün daha da güçlenen bir kent haline gelmiştir. Bursa'nın bu denli üreten bir kent olmasına katkı sağlayanlar, buradaki iş adamlarıdır. Bir zamanlar göçe zorlanmış olan kişiler, bugün kendilerini Bursalı hissederek, üretmeye ve çalışmaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı. 



Bursa Kent


Geri Dön