19 / 04 / 2024

Bursa Soğanlı kentsel dönüşüm ofisi yoğun ilgi görüyor!

Bursa Soğanlı kentsel dönüşüm ofisi yoğun ilgi görüyor!

Osmangazi Belediyesinin Soğanlı Mahallesi'nde hayata geçireceği Kentsel Dönüşüm Projesi için vatandaşı bilgilendirmek adına açılan irtibat Ofisine ilgi büyük.



Osmangazi Belediyesinin Soğanlı Mahallesi'nde hayata geçireceği Kentsel Dönüşüm Projesi için vatandaşı bilgilendirmek adına açılan irtibat Ofisine ilgi büyük. 


Osmangazi Belediyesi. Soğanlı Mahallesi nde hayata geçireceği Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında vatandaşları bilgilendirmek için geçtiğimiz ay bölgede açılan irtibat ofisine vatandaşın ifgisı yoğun. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi irtibat Ofisi halkla ilişkiler sorumlusu israfil Coşkun ve Şehir plancısı Sibel Özturk görev alıyor. Vatandaşla birebir diyalog halinde olan Coşkun ve Oztürk vatandaşa kentsel dönüşüm süreci hakkında bilgi vererek sorularını yanıtlıyor. Soğanlı Kentsel Dönüşümü hakkında vatandaşın doğru bilgilenmelerini amaçladıklarını vurgulayan ofis yetkilisi israfil Coşkun, "Vatandaş kulaktan dolma bilgiler edineceğine buradaki bilgilendirme bürosundan yararlansınlar Dedikoduya mahal vermemek adına bilmediklerimizi ya da kesinleşmeyen konuları vatandaşa iletiyoruz. Diyoruz ki bu konu hakkında bilgimiz yok ya da bu konu kesinleşmedi. Komşusundan '3 daireye 1 daire vereceklermiş' gibi kulaktan dolma doğru olmayan bilgiler duyacaklarına buradaki ofisimize gelerek doğru bilgilenmelerini istiyoruz" dedi Coşkun, "Alanda hak sahib1 sayısı belli ve zamanında bu kişilerle birebir görüşmeler yaptık. Kişi, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi İrtibat Ofisine geliyor, buradan bilgilendirmeyi alıyor. 

Diğer vatandaşlara da durumu anlatıyor. Mahalle birbirine çok bağlı olduğu için konuyla ilgili gelişmeleri birbirlerine aktarıyorlar. Benim burada bir vatandaşı bilgilendirmemle birlikte o kişi de çevresini bilgilendiriyor" dedi. 


VATANDAŞ BİLİNÇLİ 


Kentsel Dönüşüm Projesinin ilk aşamasından itibaren halkla birebir görüşmeler yaptığını, anket çalışmalarını yürüttüğünü belirten Coşkun. Kentsel dönüşümün ne olduğunu vatandaş biliyor. 

Zeminde sıvılaşma rtskı olduğunu 3 metreden su çıktığını biliyor 7 metrelik yol var araçları park edecek alan yok. Çocukların oynayacağı park alanı yok. Çöpler ortada. Vatandaş bundan memnun olmadığı için kentsel dönüşümü istiyor" dedi. Kentsel dönüşüm hakkında vatandaşın bilinçli olduğunu ifade eden Coşkun, Kentsel Dönüşüm Projesi irtibat Bürosu nu telefonla arayanların projenin gidişatına yönelik aradıklarını belirterek, "Bizi arayan vatandaş zaten kentsel dönüşümün destekçisi. Bir an önce projenin başlamasını isteyenler ya da arsası dönüşüm alanı içerisinde olup olmadığını soranlar oluyor. Vatandaş arıyor; 'Arsam bu projenin içerisinde yer alıyor mu? Ve 'Kentsel dönüşüm projesinden daire satın alınabiliyor mu?' sorularını soruyor" dedi. 


VATANDAŞIN AYAĞINA HİZMET 


Çıftehavuzlar Mahallesi Meşeli Camimin yanında açılan ofise vatandaşların kolaylıkla ulaşabilmeleri için çevreye bilgilendirme afişleri asıldı. Bölgede açılan ofisle vatandaşın ayağına hizmet götürmeyi amaçladıklarını belirten Coşkun. "Bir yıldır bölgeye yakın olması için ofis arıyoruz. Proje alanının içerisinde olsun dedik. Ofise uğrama isteyenler 15B otobüsünün son durağında indikleri zaman direk ofisimizle karşılaşacaklar. 

Bilmeyenleri için astığımız afişlerle gerekli bilgilendirme ve adres tarifi mevcut" dedi. 


Bursa Kent


Geri Dön