29 / 03 / 2024

Bursa Soğanlı kentsel dönüşüm projesi Mayıs'ta başlayacak!

Bursa Soğanlı kentsel dönüşüm projesi Mayıs'ta başlayacak!

Bursa'da sosyal alanda çok önemli projelere İmza atan Osmangazi Belediyesi, yeni Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesiyle Avrupa'dan gelen temsilcilerden tam not aldı.



Bursa'da Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Şehirler Birliği(EUROCITIES) Sosyal İşler Forum Toplantısı için Bursa'ya gelen 20 farklı ülkeden 120'ye yakın temsilci, Osmangazi Belediyesi'nin şehircilik ve sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdiği yatırımları ve projeleri gezdi. Osmangazi Belediyesi'nin sosyal alanda çok önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Avrupa Şehirler Birliği temsilcileri, özellikle Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nden etkilenirken projeyi 'Mükemmel' olarak nitelendirdi. 



Mayıs ayında başlanacak 

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu'ndan Soğanlı Kentsel Tasarım Projesi hakkında bilgi alan Avrupa Şehirler Birliği temsilcileri, projeyle ilgili merak ettikleri konularda sorular sordu. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin sosyal bir proje olduğunu ifade eden Cem Kürşad Hasanoğlu, "Eskiyen ve depreme dayanıksız olan binaların yerine, son derece modern ve depreme dayanıklı binalar inşa edeceğiz. Projeyle vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlarken, aynı zamanda bölgeye de mimari açıdan estetik kazandıracağız. Projemize Mayıs ayında başlamayı hedefliyoruz. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi gibi şehrin farklı bölgelerinde de kentsel dönüşüm çalışmalarına imza atacağız" dedi.



Milliyet Bursa


Geri Dön