29 / 03 / 2024

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli törenle atıldı!

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli törenle atıldı!

Osmangazi Belediyesi'nin Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı bir törenle atıldı. Projede ilk harç döküldü.



Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar'ın, Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk harç döküldü. Temel atma törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürü Eyüp Gül, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. 


TÜRKİYE'NİN İLK MASTIR PLANIYDI 

Başkan Dündar, törende yaptığı konuşmada, kentsel yenileme ve dönüşüm çalışmalarına esas teşkil edecek yaklaşım ve modellemeleri belirlemek için Nisan 2011'de 'Şehircilik Akademisi'ni kurup, Türkiye'nin Mastır Plan hazırlayan ilk ve tek belediyesi olduklarını söyledi. Başkan Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, Bursa'da kentsel dönüşümün fitilini ateşleyecek öncü ve örnek bir proje olduğunu ifade etti. Dündar Bursa'nın dönüşümüne öncülük edecek Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin dışında, Kent Meydanı Kentsel Tasarım Projesi, Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi, Hisar Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Restorasyon projeleri gibi şehrin 10 farklı noktasında Kentsel Dönüşüm projeleri geliştirdiklerini söyledi. 


"HER YÖNÜYLE ÖRNEK" 

Projenin temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise yaptığı konuşmada, "Toplam proje alanının yüzde 85'i sosyal donatı ve yeşil alan olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi, bu yönüyle Türkiye'ye örnek bir proje. Bakanlık olarak biz de Bursa'nın bu gelişim ve dönüşümüne yeni sağlık tesisleri inşa ederek destek vereceğiz" diye konuştu. 


Sabah Bursa


Geri Dön