26 / 04 / 2024

Bursa T2 hattında inşaat yeniden başlıyor!

Bursa T2 hattında inşaat yeniden başlıyor!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Meydanı ile Terminali birbirine bağlamak amacıyla projelendirilen T2 tramvay hattı ihalesine itirazı değerlendiren Danıştay itirazı haksız buldu ve olumlu karar verdi.



Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Meydanı ile Terminali birbirine bağlamak amacıyla projelendirilen T2 tramvay hattı ihalesine itirazı değerlendiren Danıştay itirazı haksız buldu ve olumlu karar verdi. T2 hattında çalışmalar yeniden başlayacak. 


YATIRIM 3 AY GECİKTİ 


Büyükşehir Belediyesi’nin, 158 milyon TL’lik raylı sistem imalatının yanı sıra yeni alınan vagonlar çevre düzenlemeleriyle birlikte İstanbul yoluna yapacağı yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırımı durdurmaya çalışan Öztimurlar’a Danıştay da dur dedi. 


Yaklaşık 9,5 kilometre uzunluğundaki hat imalatı, demiryolu ve karayolu köprü imalatlarını da bünyesinde bulunduran projenin 1.5 yıl içinde tamamlanmasını hedeflenirken ihaleye yapılan itirazlar ve yargı süreci Bursa’yı 3 aylık bir sekteye uğrattı. Bursa’da ulaşımı problem olmaktan çıkaracak projeyi Danıştay’a taşıyan Öztimurlar’a kötü haber yine Danıştay’dan geldi ve inşaatın devam etmesi kararı çıktı. 


T2 TRAMVAY HATTINA DANIŞTAY’DAN ONAY ÇIKTI 


Bursalıların merakla beklediği müjdeli haber geldi. T2 tramvay hattına Danıştay’dan karar çıktı. Çalışmalarına karar bekleme sürecinde ara verilen T2 tramvay hattına 10 gün içinde kazma vurulacak.  İstanbul yoluna, 158 milyon TL’lik raylı sistem imalatının yanı sıra yeni alınan vagonlar ve çevre düzenlemeleriyle birlikte yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırım olacak ve yaklaşık 9,5 kilometre uzunluğundaki hat imalatı, demiryolu ve karayolu köprü imalatlarını da bünyesinde bulunduracak olan projenin 1,5 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. 


BURSA DEMİR AĞLARLA ÖRÜLÜYOR 


Gerçek anlamda bir Avrupa şehri olma yolunda hızla ilerleyen Bursa için çalışmalarını devam ettiren Başkan Altepe, şehrin en önemli sıkıntısının kent içi ulaşım olduğunu, bu ulaşım sıkıntısını aşmak için raylı sistemlere başvurulduğunu ifade etti. Eski adı ‘Yalova’ yeni adı ‘İstanbul’ olan kara yolunda raylı sistem çalışmaları Danıştay’ın onayıyla en kısa sürede devam edecek. Bursalılara ulaşımda rahat bir nefes aldıracak olan T2 tramvay hattı en kısa sürede hizmete açılacak. Yalova Yolu´nun ortasından gidecek hatta yerleri belirlenen 11 istasyon olacak. Toplam 9 bin 445 metre uzunluğundaki hattın 8 bin 415 metresi, seferlerin yapılacağı ana hat ve bin 30 metresi de depo park alanı olarak kullanılacak. Yapım ihalesi kapsamında; istasyonların yanı sıra, derelerin üzerinde 3 demiryolu köprüsü ve 2 karayolu köprüsü, 6 adet trafo ve 1 depo sahası inşa edilecek. T2 hattı çalışmaya başladığında, seferler, 12 tramvay aracıyla 2´şerli dizilerle yapılacak. İşletme hızının, T1 hattına göre daha fazla olması planlanıyor. İstasyonlar, 60 metre uzunluğunda ve üst geçitli olacak. Çalışma kapsamında enerji nakil hatları yer altına alınacak ve tüm aydınlatma sistemleri yenilenecek. Mevcut servis yolları yeni düzenleme ile ana yola dâhil edilirken, çevre düzenlemeleri ve kent girişi daha estetik bir görünüm kazanacak. 



Bursa Sancak Gazetesi



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Meydanı ile Terminal arasında hizmet verecek 9,4 kilometrelik T2 tramvay hattı ile ilgili Danıştay kararı belli oldu. Danıştay, ihaleyi kaybeden firmanın itirazı nedeniyle durdurulan projeye ihaleyi kazanan firma olan Ultra Teknoloji'nin devam etmesi kararını verdi. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 istasyonlu T2 tramvay hattını geçen yıl ihale etmiş, ihaleyi kazanan Ultra Teknoloji firması çalışmalara başlamıştı. Ancak, ihaleyi kaybeden Öztimurlar firması itirazda bulunarak Ankara'da idari dava açmıştı. Kamu İhale Kurumu da Ultra Teknoloji firması lehine kararın arkasında durarak Danıştay'a temyiz başvurusunda bulunmuştu. Belirsizlik nedeniyle duran inşaatın da önümüzdeki günlerde yeniden başlaması bekleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanı ile terminal arasını birbirine bağlamak amacıyla projelendirilen T2 tramvay hattı raylı sistem imalatının yanı sıra yeni alınan vagonlar ve çevre düzenlemeleriyle birlikte İstanbul yoluna yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırım anlamına geliyor. 


9,4 kilometre uzunluğundaki hat imalatı, demiryolu ve karayolu köprü imalatlarını da bünyesinde bulunduran projenin 1.5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Yalova Yolu'nun ortasından gidecek hatta, yerleri belirlenen 11 istasyon olacak. Toplam 9 bin 445 metre uzunluğundaki hattın 8 bin 415 metresi, seferlerin yapılacağı ana hat ve bin 30 metresi de depo park alanı olarak kullanılacak. 


Dünya


Geri Dön