25 / 04 / 2024

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'daki 121 dükkan yenilendi!

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'daki 121 dükkan yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.




Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte yandığı yangından sonra başlattığı ve 122 dükkanı kapsayan restorasyon projesini tamamladı. Yangın felaketini adeta fırsata dönüştüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, 6 asırlık çarşıyı kubbelerden zemine ve cephe duvarlarına kadar ilk günkü orijinal görüntüsüne kavuşturdu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konuyla ilgili yaptığı açıklamada restorasyonun ardından esnafların da yavaş yavaş dükkanlarına taşınmaya başladığını hatırlatarak, tarihi çarşıda ticari hareketliliğin kısa sürede hızlanacağını vurguladı.


Çarşıda el değmedik yer yok

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “İvazpaşa, Sipahi Çarşısı ve Yorgancılar Çarşısı olarak da bilinen çarşının Cumhuriyet Caddesi’ne bakan bölümü el değmedik tek yerdi. Bu bölgenin de aslına uygun restore edilmesi için projelerimizi hazırlayıp, ihaleyi de yapmıştık. Bu sırada yangın çıktı. Yangının ardından hemen uygulamaya projesine başladık. Kubbelerden zemine, cephe duvarlarından tabelalara kadar tarihi çarşı ilk günkü orijinal haline döndü. Yavaş yavaş esnafımızda dükkanlarını açmaya başladı. Bölgede ticaret yeniden canlanıyor. Çarşımızın en sıkıntılı bölgesi de güzel bir görüntüye kavuşmuş oldu” diye konuştu.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön